Ειδήσεις

ΔΑΚΕ Π.Ε. Καρδίτσας : Η … αναβάθμιση της εκπαίδευσης συνεχίζεται


Με βάση τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη προχωρά με γοργούς ρυθμούς η … αναβάθμιση της εκπαίδευσης! Από τους 20.000 διορισμούς, φτάσαμε σε διάστημα λίγων ημερών να συζητάμε για το πόσα νηπιαγωγεία θα κλείσουν, αλλά και την κατάργηση όλων των υπαρχόντων τύπων ολοήμερου σχολείου και Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος. Ουσιαστικά μιλάμε για συρρίκνωση του ωραρίου, με κατάργηση της πρωινής ζώνης κι ενός νέου τύπου ολοήμερο, με προϋποθέσεις φοίτησης (εργαζόμενοι γονείς) και στην ουσία χωρίς δάσκαλο! Και τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν εργάζονται κ. υπουργέ; Προφανώς και δεν έχουν ανάγκη τη φοίτηση στο ολοήμερο καθώς οι άνεργοι γονείς τους μπορούν να τους προσφέρουν και την προετοιμασία και τις δραστηριότητες του ολοημέρου. Ωραία λογική! Ας μας συγχωρέσει ο κ. υπουργός, αλλά αυτό δεν είναι σχολείο! Καλά θα κάνουν να το βαφτίσουν κάπως αλλιώς!

Είναι προφανές πού στοχεύει η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –  ΑΝΕΛ. Μετά την επιδρομή στο ασφαλιστικό και τη φορολογική λαίλαπα έρχεται νέα άγρια φορολόγηση των πάντων και καθιερώνεται στις ζωές μας ο περίφημος «κόφτης». Στοχεύουν σε εξοικονόμηση χιλιάδων θέσεων  εργασίας, υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων (λες και είναι πιόνια σε σκακιέρα) και τους αναπληρωτές (μόνο;) στην ανεργία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πάρτε μέρος στη Γ.Σ. του Συλλόγου την Τρίτη 24 Μαΐου.

  • Μόνο με τη συμμετοχή μας μπορούμε ν’ αντιπαλέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων, των συγχωνεύσεων – καταργήσεων και των νομοθετημάτων – υπουργικών αποφάσεων που διαλύουν τα σχολεία, την κοινωνία και εν τέλει την ίδια μας τη ζωή.
  • Να σταθούμε απέναντι σε όσους κραύγαζαν για τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα των ολοημέρων και των ΕΑΕΠ σχολείων και τώρα που καταργούνται με υπουργικές αποφάσεις «τους πήρε ο πόνος….» και ζητάνε να μην καταργηθούν!
  • Να σταθούμε απέναντι σ’ αυτούς που όποτε τους βολεύει μιλάνε για αγώνες διαρκείας και όποτε όχι, θεωρούν πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κινητοποιήσεις.
  • Να σταθούμε απέναντι σε διχαστικές λογικές που – αν δεν αποσκοπούν σε αυτό – καταφέρνουν σίγουρα να κάνουν ακόμη πιο αδύναμο τον κλάδο.

Από το Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθρο Συντήρηση και επισκευή σηράγγων της Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Καρδίτσας με θέμα: Ιαματικές πηγές