Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Ξεκινά σύντομα η καταγραφή για αγροτικό εξοπλισμό


Η πορεία αποκατάστασης των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες ήταν το σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο Σοφάδων, παρουσία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι λειτουργούν πλέον όλες οι πλατφόρμες που αφορούν τις αποζημιώσεις ενώ γίνονται όλες οι ενέργειες για γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει καμιά καθυστέρηση στις διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων που έχουν καταρτιστεί, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι από τις 5200 συνολικά αιτήσεις που έχουν κατατεθεί πληρώθηκε ήδη το 10% περίπου, τονίζοντας πως ικανοποιείται και ένα πάγιο αίτημα των αγροτών που περιλαμβάνει αποζημιώσεις και για εξοπλισμό, αλλά και για το έγγειο κεφάλαιο.

Όπως είπε θα αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, με σκοπό να δοθεί μια προκαταβολή και σε ορισμένο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι αποζημιώσεις.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «χτίζουμε κάτι νέο, που είναι σαφώς πιο γρήγορο». Οι παραγωγοί θα κληθούν να καταθέσουν αιτήσεις με τις λεπτομέρειες της καταγραφής  να καθορίζονται και να ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες.
Ο κ. Τριαντόπουλος επανέλαβε ότι στόχος είναι οι αγρότες να αποζημιωθούν εντός του έτους όπως και οι επιχειρηματίες από το υπουργείο Οικονομικών και όχι μέσω της χρονοβόρας διαδικασίας των ΠΣΕΑ, για τις απώλειες που είχαν σε τρακτέρ, καρούλια, λάστιχα, σωλήνες, αποθηκευμένα προϊόντα, πομόνες, αρμεκτικές, στάβλους, αποθήκες, αλλά  και έγγειο κεφάλαιο και για αυτό θα γίνει λεπτομερής καταγραφή .

 

Προηγούμενο άρθρο Ένα νέο κρούσμα Covid στην Καρδίτσα – 17 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση των Συνταξιουχικών Σωματείων Δ. Θεσσαλίας