Η αθλητική περίοδος 2017-2018 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια χρονιά γεμάτη αθλητισμό, επιτυχίες και χαρούμενες εμπειρίες.
Ο Σύλλογος μας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ενεργοποιήσει τα τμήματα στίβου και αυτή τη στιγμή να έχει 70 αθλητές με αθλητικά δελτία και με συμμετοχή σε όλους τους επίσημους αγώνες στίβου του ΣΕΓΑΣ .
Ακαδημίες βόλεϊ με 100 αθλήτριες του συλλόγου να συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα ανά ηλικία και να δημιουργούνται νέες βάσεις και υποδομές για το άθλημα.
Ακαδημίες Μπάσκετ με 80 αθλητές του συλλόγου να συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα ανά ηλικία και να δημιουργούνται νέες βάσεις και υποδομές για το άθλημα.
Η αντρική ομάδα Μπάσκετ του συλλόγου με δυο συνεχόμενες ανόδους κατάφερε να εκπροσωπεί για πρώτη φορά την περιοχή μας στα σαλόνια της Α1 ΕΣΚΑΘ και να είναι πρώτο θέμα συζήτησης για τις επιδόσεις της σε όλη την Θεσσαλία.
Ο Σύλλογος είναι ενεργός σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, έτσι κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα διοργανώνει φιλανθρωπικά τουρνουά και συλλέγει τρόφιμα και ρούχα για ανθρώπους της περιοχής που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Μουζακίου διανέμουν τρόφιμα και ρούχα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.
Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για το Δήμο Μουζακίου την ενεργοποίησαμε και πλέον την κάναμε θεσμό.
Πασιάλεια Γυμναστικού Συλλόγου Μουζακίου και Περιχώρων, κάθε Πάσχα διοργανώνουμε τουρνουά Μπάσκετ 3×3 τουρνουά βόλεϊ 3×3 και κορυφαία εκδήλωση αγώνες δρόμου με τουριστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής και των αρχαίων Γόμφων στην επισκοπή .
Σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου και κατά την περίοδο της κορυφαίας διοργάνωσης Μουζάκια τον Αύγουστο διοργανώνουμε ποδηλατικούς αγώνες με επίκεντρο την πόλη του Μουζακίου.
Όλη αυτή την προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά μας στα Αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας ομόφωνα το Δ.Σ. του συλλόγου την αφιερώνουμε στον μεγάλο εμπνευστή και πρωτεργάτη του συλλόγου Φίλιππα Χρ. Πλακιά.
Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του Φίλιππα για να θυμούνται οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι
Ο Φίλιππος Πλακιάς γεννήθηκε στις 9/8/1952 στο Μουζάκι Καρδίτσας. Κατάγεται από πολύτεκνη οικογένεια. Γονείς του ήταν ο Χριστόφορος Πλακιάς αυτοκινητιστής και η Ελένη Κότταλη, αγρότισσα και οικοκυρά. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Μουζάκι Καρδίτσας και το 1971 εισήχθη στην ΕΑΣΑ Αθηνών, γεγονός δύσκολο για την εποχή εκείνη κυρίως για τους μαθητές επαρχιακών πόλεων που στερούνταν αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα αγωνίσματα ήταν πέντε: ενόργανη γυμναστική, μήκος, άλμα σε ύψος, σφαιροβολία, 400 μέτρα. Αν κάποιος υποψήφιος δεν έπιανε το όριο σε ένα από αυτά τα α γωνίσματα, έχανε κάθε δυνατότητα να εισαχθεί στην ΕΑΣΑ. Επιθυμία του είναι να γραφεί ότι κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών του εξετάσεων στην ΕΑΣΑ στα αγωνίσματα και συγκεκριμένα στα 400 μέτρα έγινε το εξής συνταρακτικό γεγονός: έκανε τάμα στην Παναγία τη Σπηλιώτισσα ότι θα πάει με τα πόδια από το Μουζάκι στο μοναστήρι, αν τον βοηθούσε να γίνει Γυμναστής. Κάνει το σταυρό του δίνεται η εκκίνηση, ο συναγωνισμός δύσκολος και ω του θαύματος αισθάνεται φτερά στα πόδια του και τερματίζει πρώτος παίρνοντας τα συγχαρητήρια από τους κκ Σμυρνιώτη Σταμάτη και Βυτινάρo Βασίλειο. Το τάμα έγινε.
Κατά τη φοίτησή του στην ΕΑΣΑ εργάστηκε πολύ σκληρά ως παιδί της επαρχίας, για να αντεπεξέλθει στις αυστηρές απαιτήσεις της σχολής. Τόσο σκληρές απαιτήσεις που μετά από σκληρή προπόνηση στην κολύμβηση, έπαθε αιμόπτυση, να μεταφερθεί σε Νοσοκομεία και να διαγνωστεί λανθασμένα με φυματίωση. Μετά από χρόνια εισάγεται στο νοσοκομείο Σωτηρία και κάνει γενικές εξετάσεις, που στην εξέταση της βρογχοσκόπησης –βρογχογραφίας είναι ένας παλήκαρος γιατρός ο Ιγνάτιος Κατσένης. Βλέποντας όλα τα αποτελέσματα διέγνωσε βρογχεκτασίες. Από τότε μέχρι σήμερα ο άνθρωπος αυτός είναι αδελφός
Ο Φίλιππος Πλακιάς λαμβάνει το πτυχίο του το 1974 και κατατάσσεται στον ελληνικό στρατό στις 29/11/1974.Υππηρετεί τρεις μήνες στην Τρίπολη και το υπόλοιπο της θητείας του στη Σάμο. Στις 2/9/1977 διορίζεται στο Γυμνάσιο –Λύκειο Μαγούλας. Υπηρέτησε τέσσερα χρόνια και τον περιέβαλαν με άφατη αγάπη τα παιδιά και οι γονείς. Σημειωτέον ότι στη Μαγούλα φοιτούσαν μαθητές από έξι διπλανά χωριά. Το 1981 μετατέθηκε στο Γυμνάσιο Μουζακίου.
Μια παρέα από φίλους ο Ιωάννης Γιώτας και Χρήστος Στεργίου πρότειναν να ανεβάσουν τα θεατρικό έργο «ΡΟΥΠΕΛ» που τα έσοδα της παράστασης θα δίνονταν για την υλοποίηση της σύλληψης της ιδέας του Φίλιππου Πλακιά για ίδρυση γυμναστικού συλλόγου Μουζακίου και Περιχώρων. Δόθηκαν δώδεκα παραστάσεις που τις παρακολούθησαν κάτοικοι και παιδιά από όλη την περιοχή του Μουζακίου. Στη θεατρική παράσταση πήραν μέρος οι Κωνσταντίνος Γεωργούλας (από Γελάνθη), Ιωάννης Γιώτας (από Γόμφους), Χρήστος Στεργίου (από Μαυρομμάτι), Χούτος Βασίλειος (από Μαυρομμάτι, Αποστόλης Καπούλας (από Λαζαρίνα), Ανδρέας Μιαρίτης (κατασκεύασε και τα σκηνικά), Παναγιώτης Παπακώστας, Κιτσοκώστας Αλέξανδρος, Καλαμπαλίκης Σταύρος, Κώστας Κορώνης, Φίλιππος Πλακιάς, Βούλα Τρίχα, Γεώργιος Θεοχάρης (υποβολέας) όλοι από το Μουζάκι και Στέφανος Μακρυγιάννης (Σκηνοθεσία).
Ο Σύλλογος αναγνωρίζεται στον ΣΕΓΑΣ το Μάιο του 1981. Από εκεί και μετά αρχίζουν τα εσωτερικά πρωταθλήματα στο γυμνάσιο Μουζακίου μαζί με τη συνάδελφο Σοφία Αυγέρη. Αρωγοί μας από το Λύκειο Μουζακίου οι γυμναστές Παιδοκούκης Ευάγγελος και Αγγελική Τριχιά, οι οποίοι έστελναν στο στάδιο τους καλύτερους αθλητές του Λυκείου. Πλήθος από παιδιά καθώς και υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ γέμιζαν το στάδιο καθημερινά. Έτσι κυλούσαν τα χρόνια και το απαύγασμα των προσπαθειών αθλητών και προπονητή ήταν να διακριθούν πέντε αθλητές, ένας βαλκανιονίκης: 1ος Πατούλιας Γεώργιος 3000 μέτρα εφήβων και έξι Πανελληνιονίκες παίδες: Τέγος Ελευθέριος 1ος στον ακοντισμό, Φωτίου Σωτήριος 1ος στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια, Γκέκας Αθανάσιος 1ος στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια, Παπαδάκος Κωνσταντίνος 3ος στα 4×100 μέτρα, Κουτρουμάνου Αναστασία 1η στα 10000 μέτρα γυναικών, Μαμούρη Θωμαή 8η στο άλμα σε μήκος. Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι παραπάνω αθλητές γυμνάζονταν στο Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων με τους κ.κ. Τσιότρα Δημήτριο, Κοντονάσιο Γιάννη, Ελένη Σπύρου και Δημήτριο Σιούλα, όπου και μεγαλούργησαν. Επί 25 χρόνια μετέφερε τους αθλητές στο στάδιο, έκαναν την τρίωρη προπόνησή τους και μετά τα επέστρεφε με το αυτοκίνητό του και πάλι στα χωριά τους. Δόξα τω θεω που όλα αυτά τα χρόνια δε σημειώθηκε κανένα ατύχημα .
Σαν υστερόγραφο έχει να προσθέσει τα παρακάτω: α) Οφείλει τα πάντα στον καρδιακό του φίλο και δάσκαλό του Κωνσταντίνο Αθ. Καλλιάρα τον οποίο ευχαριστεί και δημοσίως β) μεγάλη υπήρξε η βοήθεια του αείμνηστου δασκάλου Αντώνη Αθ. Κουκουράβα, γ) ο πρώτος του αθλητής ήταν ο Κώστας Χασιώτης (μήκος και 100 μέτρα), τον οποίο πήγε στα Τρίκαλα με τη βοήθεια του φίλου του Θανάση Ταραμπέκη και εκεί γνώρισε τον κ. Γιάννη Τσαντούλα που του πρότεινε να γίνει ένας τοπικός σύλλογος στο Μουζάκι. Έτσι και έγινε. Τον ευχαριστεί θερμά. Δεύτερος αθλητής ήταν ο Δημήτριος Αλ. Φωτίου (Μήκος -100 Μέτρα). Τρίτος αθλητής Γιώργος Πατούλιας (μεγάλες αποστάσεις). Μαζί με τους παραπάνω αθλητές ήταν η Αγορίτσα Σκαλλιάπα (μήκος -100 μέτρα), δ) πρέπει να τονιστεί ο πληθωρικός ρόλος και η πληθωρική βοήθεια της Μουζακιώτικης Κομπανίας προς τον Γ.Σ.Μουζακίου και Περιχώρων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΙΑΛΗΣ» καθότι διοργάνωνε συνεστιάσεις και έπαιζε και τραγουδούσε αφιλοκερδώς. Ευχαριστεί την κ Τζένη Καικη γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Δ. Θεσσαλίας και τους παρακάτω συναδέλφους εκ μυχίων: Βίκα Μιχολίτση, Στέφανο Σκουμή, Αναστάσιο Νάσιο, Σωτήρη Σιμιτσή, Πελοπίδα Γρηγορίου, Γιώργο Γεροκώστα, Τάκη Κουτσονάσιο, Κωνσταντίνο Τασίκα, Βασίλη Πανάγο και Αποστόλη Φιρφιρή.
Κλείνοντας, μετά από κάποια χρόνια αδράνειας, που συμβαίνει σε όλους τους συλλόγους, μια νέα παρέα παιδιών, παλιών αθλητών ήρθε να δώσει ξανά ζωή στο Σύλλογο που αγωνιστικά κλείνει φέτος ΣΑΡΑΝΤΑ (40) χρόνια ζωής!!! Είμαι σίγουρος πως με πολύ προσπάθεια και αγώνα θα πετύχουν και θέλω και παρακαλώ να πετύχουν.