Ειδήσεις

Γλυκιές μελωδίες από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στον Μύλο των Ξωτικών


Για έβδομη συνεχή χρονιά, όσα και τα χρόνια λειτουργίας του θεσμού, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας έκαναν ακόμη μία «μουσική εμφάνιση» στον «Μύλο των ξωτικών» στα Τρίκαλα.

Η Ορχήστρα και η Χορωδία του Συνόλου της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, αποτελούμενο από 60 περίπου μαθητές υπό τη Διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά παρουσίασαν κάλαντα παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και έντεχνα τραγούδια με τις εξαιρετικές φωνές των μαθητών – ερμηνευτών. Απέσπασαν δε, δίκαια το θερμό χειροκρότημα των θεατών – επισκεπτών του Μύλου και τις θετικές κριτικές των διοργανωτών.

Το Μ.Σ.Κ. που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και με με 310 εγγεγραμμένους μαθητές, δίνει το παρών σε όλα τα μικρά και μεγάλα μουσικά δρώμενα της περιοχής κι όχι μόνο.

Σε ένα ντελίριουμ λοιπόν, δημιουργικής έκφρασης στο θεματικό πάρκο του Μύλου των Ξωτικών τα παιδιά  ανέδειξαν με τις δικές τους μελωδίες  τα στοιχεία εκείνα που τους έδεναν με τον περίγυρό τους, εισπράττοντας δυνατά χειροκροτήματα. Συμμετείχαν με ενθουσιασμό,  κέφι και ζωντάνια,  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εξέφρασαν τις ένθερμες ευχαριστίες στο κοινό και συνακόλουθα  την ικανοποίησή τους μέσα από  τις ποικίλες δράσεις του Μύλου, στις οποίες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Η επιβίωση της φαντασίας προβάλλει ως ανάγκη στους αλλόκοτους και πεζούς καιρούς που μεγαλώνουν οι νέοι μας. Και τέτοιες  εκδηλώσεις και δράσεις, ας μην ξεχνάμε, θωρακίζουν τα παιδιά μας με ευέλικτους τρόπους αξιοποίησης του δημιουργικού τους ταλέντου.

Την αποστολή συνόδευσαν, εκτός του κ. Ηλ. Παππά, ο διευθυντής και υποδιευθυντής του σχολείου κ.κ. Γ. Λίτσιος και Ευθ. Κουφογιάννης καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μ. Τσιρογιάννη.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση και προστασία πληθυσμού μέσω συστάσεων και μέτρων προφύλαξης
Επόμενο άρθρο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΤΕΙ Θεσσαλίας