Ειδήσεις

Γιορτή κεφιού, γιορτή αθλητισμού, γιορτή επιτυχιών για την Α.Κ.Α. Καρδίτσας


Με μια αξέχαστη εκδήλωση στο αίθριο της Αγοράς, στο Ρόπτρον, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου γιόρτασε η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) την Αποκριά. Όλα τα μέλη του συλλόγου, γονείς, αθλητές, προπονητές και πολλοί φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γεμίζοντας  το χώρο με γέλιο, κέφι και μουσική. Οι μικροί φίλοι διασκέδασαν με τους κλόουν και οι μεγαλύτεροι έγιναν για λίγες ώρες και αυτοί παιδιά, χόρεψαν και ξεφάντωσαν.

Ακολούθησε η βράβευση από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Δημήτριο Γκούγκλια των διακεκριμένων αθλητών και αθλητριών του συλλόγου για την προηγούμενη κολυμβητική χρονιά 2018-2019 από τα τμήματα της αγωνιστικής κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης, που κάθε χρόνο πληθαίνουν σε αριθμό και σπουδαιότητα επιτυχιών και διακρίσεων. Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι:

  • Ειρήνη Τσαπράζη: για την κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου στα 4×100 μικτή ομαδική με την Εθνική ομάδα κορασίδων, ενός αργυρού μεταλλίου στα 100 μ. ύπτιο και ενός χάλκινου μεταλλίου στα 50μ. Ύπτιο στην κατηγορία κορασίδων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών κλασικής κολύμβησης 2019
  • Αγγελική Δεμικέλη: για την κατάκτηση της 6η θέσης στα 50μ. πρόσθιο στην κατηγορία παγκορασίδων Α στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασικής κολύμβησης 2019
  • Αλεξάνδρα Γερούκη: για την κατάκτηση 2 χρυσών μεταλλίων στα 100μ. και 200μ.Διπλά Πέδιλα, Ενός αργυρού μεταλλίου στα 400μ. Διπλά Πέδιλα και Ενός χάλκινου μεταλλίου στα 50μ. Διπλά Πέδιλα στην κατηγορία Παγκορασίδων Β στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης 2019
  • Άκης Τσουκνίδας: για την κατάκτηση 3 χάλκινων μεταλλίων στα 50μ,200μ και 400μ διπλά πέδιλα καθώς και για την 4 θέση στα 100μ δίπλα πέδιλα στην κατηγορία Παμπαίδων Α στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης 2019
  • Άρτεμις Ζαρκαδούλα: για την συμμετοχή και την ανάδειξη της στους αγώνες Ανοιχτής Θάλασσας 2019
  • Κωνσταντίνος Ζαρκαδούλας: για την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασσικής κολύμβησης 2019
  • Αριάδνη Καλούτσα: για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασσικής κολύμβησης 2019
  • Άννα Μαρία Κρανά: για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης 2019
  • Δέσποινα Κρανά: για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασσικής κολύμβησης 2019
  • Μαριάννα Κωφού: για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασσικής κολύμβησης 2019

Κόβοντας την πίτα για τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος με ικανοποίηση αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο σύλλογος, ως αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς σε όλα τα τμήματα  και απόρροια της εμπιστοσύνης, της προσεγμένης επιλογής των προπονητών και των διοικητικών παραγόντων και της άψογης συνεργασίας και του σεβασμού στους φορείς και ευχήθηκε εκπροσωπώντας το σύλλογο και όλη την «αθλητική οικογένεια» της ΑΚΑΚ και η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, πρόοδο και κατάκτηση όλο και πιο υψηλών στόχων.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της Α.Κ.Α.Κ. κ. Δημητρίου Γκούγκλια:

«Είμαι υπερήφανος που ηγούμαι αυτής της υπέροχης οικογένειας εδώ και 8 χρόνια.  Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην αποκριάτικη γιορτή του συλλόγου μας!!!

Μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας, καθώς είστε κοντά μας παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Ο σύλλογος διανύει μια από τις λαμπρότερες περιόδους της ιστορίας του, μια ιστορία που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια, πιστός όλα αυτά τα χρόνια στο όραμα των ιδρυτών του, την ανάδειξη και  προώθηση του αθλήματος της κολύμβησης.

Σήμερα, ευτυχούμε να δούμε αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας να επιτυγχάνουν θέσεις και διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και να καλούνται να στελεχώσουν την εθνική ομάδα σε ευρωπαϊκές αποστολές. Γίνονται με τον τρόπο αυτό πρεσβευτές του αθλήματος εντός και εκτός συνόρων και εμείς υπερήφανα τους καμαρώνουμε και τους στηρίζουμε. Η σημερινή μέρα της βράβευσής τους είναι δική τους, τους ανήκει, γιατί έδωσαν και τη χρονιά που πέρασε τον καλύτερό τους εαυτό, για να πετύχουν τους στόχους τους, να γεμίσουν χαρά οι ίδιοι, οι γονείς και οι προπονητές τους αλλά και εμείς, που πάντα είμαστε κοντά τους.

Οι διακρίσεις δεν έρχονται τυχαία. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, συνεργασία, προσεγμένη επιλογή προπονητών, διοικητικών παραγόντων, συνεργατών, διαχείριση οικονομικών, σεβασμός στους φορείς, τους υποστηρικτές του έργου μας.

Είναι αποτέλεσμα άρτιας και μεθοδικής δουλειάς σε όλα τα τμήματά μας …. από τη μικρή πισίνα, τις ακαδημίες, στο τμήμα προαγωνιστικής και στο τμήμα αγωνιστικής κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης. Όλα αυτά θα ήταν απλά όνειρο, αν δεν συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή του οι προπονητές μας: Νατάσα Θώδη, Ευγενία Δρόσου, Κώστας Γκαρνάκης, Αλέξανδρος Παπουτσής, Νάγια Μαγουλιώτη, Κωστής Αγγελίδης, Λάμπρος Μπεκιάρης, Σάκης Μπαμπλέκης, Ιόλη Μαρζαβού!!!

Στηριζόμαστε σε όλους αυτούς και τη διοίκηση του συλλόγου, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται εδώ πολλά χρόνια στο χώρο της κολύμβησης και προσφέρουν γνώσεις και εμπειρία, μοχθούν και αγωνιούν για τους αθλητές αλλά και νεώτερους που αναγνωρίζουν το έργο μας και ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τους αφανείς ήρωες που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΚΑΚ: Ο Χρήστος Μπατζίνας Αντιπρόεδρος, η Ρούλα Χουλιάρα Γενική Γραμματέας, η Βάσω Βελεσιώτη Ειδική Γραμματέας, η Γεωργία Μπουντούρη Ταμίας, ο Γιώργος Φιλίππου Έφορος υλικού και ο Γιώργος Τσαπράζης Γενικός Αρχηγός της Ομάδας.

Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας  για 20η χρονιά θα διοργανώσει τους κολυμβητικούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών, τα «Γαλαγάλεια», αγώνες θεσμό για την πόλη και την κολυμβητική κοινότητα, στους οποίους συμμετέχουν σωματεία και αθλητές από όλη τη Ελλάδα, κάνοντας την πόλη μας υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της κολύμβησης. Ενδεικτικά, πέρσι συμμετείχαν 504 αθλητές και αθλήτριες, δίνοντας ζωή στην πόλη μας.

Σκοπός όλων μας είναι η προαγωγή του αθλήματος της κολύμβησης και η δημιουργία καλών αθλητών αλλά κυρίως υγιών και δυνατών ανθρώπων στο σώμα, το πνεύμα, τη θέληση και την ψυχή.

Πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι το όραμά μας… το όραμα για το μέλλον που μας εμπνέει. Τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτώνται με πολύ σκληρή δουλειά και κόπο.

Με συστηματική δουλειά και ανιδιοτέλεια ευελπιστούμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το να αποδώσουμε ποιοτικότερο αθλητικό έργο στους αθλητές και τις αθλήτριες μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, αλλά και να αναπτύξουμε, βήμα-βήμα, τα τμήματα της αγωνιστικής ομάδας για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι πάμπολλες διακρίσεις και μετάλλια κατά την περσινή χρονιά στην αγωνιστική και προαγωνιστική ομάδα!!!   

Γνωρίζω καλά τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας και καλώ όλους να δουλέψουμε ενωμένοι γι’ αυτόν τον κοινό σκοπό. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε στο Σύλλογο … δεν περισσεύει κανένας!!! Όλοι έχουν θέση στην οικογένειά μας!!!

Είμαι σίγουρος, ότι αυτές οι δυσκολίες θα χαλυβδώσουν τη θέλησή μας και θα οδηγήσουν τις προσπάθειες μας σε επιτυχία.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της ομαδικής και συλλογικής μας προσπάθειας και κυρίως τους γονείς των αθλητών και αθλητριών μας, που καθημερινά συμβάλλουν στο αθλητικό έργο μας.

Εύχομαι προσωπικά αλλά και εκπροσωπώντας το σύλλογο και όλη την αθλητική μας οικογένεια,  να έχετε μια χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά.»

 

Προηγούμενο άρθρο Περιοδική έκθεση για τα κειμήλια της Ιεράς Μονής Βλασίου στο Κονάκι του Προδρόμου
Επόμενο άρθρο Σε συνάντηση στο ΥΠΕΣ για τον κοροναϊό ο Ν. Ντίτορας