Ειδήσεις

Γιορτάστηκε και στην Καρδίτσα η επέτειος του ΟΧΙ


Με την τήρηση του υγιειονομικού πρωτοκόλλου και χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, μετά τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID -19, γιορτάστηκε και στην Καρδίτσα η επέτειος του ΟΧΙ.

Το πρωί εψάλλη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου και παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης. Ακολούθως εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δ/ντή του Γυμνασίου Μουζακίου κ. Νικόλαο Καρατάσο.

Αμέσως μετά στο Ηρώο των Πεσόντων κατέθεσαν στεφάνια ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος , ο Α.Δ Φρουράς Καρδίτσας κ. Απόστολος Γαλάνης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο Δ/της των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Σε δηλώσεις του για το μήνυμα της εθνικής μας επετείου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος τόνισε: ‘’ Η σημερινή μέρα συμβολίζει την εθνική ενότητα και την αδούλωτη ελληνική ψυχή. 80 χρόνια μετά, η κληρονομιά που κουβαλά η Πατρίδα μας παραμένει το ίδιο βαριά, κάθε φορά που θα ορθώνεται μπροστά της το φάντασμα της τυραννίας. Στεκόμαστε με σεβασμό και ιστορική ευθύνη απέναντι σε όλους τους αγωνιστές που πότισαν με το αίμα τους κάθε σπιθαμή της Ελλάδας και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον κατακτητή. Σήμερα όμως είναι η στιγμή να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ, αλλά ταυτόχρονα και τα δικά μας ΝΑΙ. ΟΧΙ στο διχασμό και στη διχόνοια. ΝΑΙ στη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την ειρήνη. Σε καιρούς χαλεπούς , που η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει καθημερινά τις προκλήσεις της γείτονος Τουρκίας , επιλέγουμε την υπευθυνότητα με βάση του διεθνείς κανόνες. Είμαστε όμως έτοιμοι να απαντήσουμε δυναμικά εάν και εφόσον χρειαστεί.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες’’.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Κλειστό λόγω κρούσματος covid Τμήμα του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα