Για την δολοφονία του 16χρονου μαθητή


   Η Νεολαία ΣΥΝ Καρδίτσας καταδικάζει την δολοφονική ενέργεια κατά του 16χρονου μαθητή, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή, όχι μόνο της οικογένειας του, αλλά και της κοινωνίας, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όλες τις κινητοποιήσεις των μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων για την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.

   Αυτό το χτύπημα του κρατικού αυταρχισμού, ανάμεσα στα άλλα, αλλά και η προσπάθεια κουκουλώματος του γεγονότος από την κυβέρνηση, υποδηλώνει την καθαρή πρόθεση εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας της ΝΔ, να σπιλώσει, να διαβρώσει και να εξαρθρώσει το κίνημα, αφήνοντας υπονοούμενα ακόμη και για κατάργηση του ασύλου.

   Εμείς ως Νεολαία ΣΥΝ Καρδίτσας, λέμε όχι στην βία και την κρατική καταστολή, προάγοντας την ενότητα δράσης και την ειρηνική διεκδίκηση των αιτημάτων μας, απαιτώντας να επιρριφθούν άμεσα πολιτικές ευθύνες και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

   Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος μαθητή. Είναι αναγκαίο στην μνήμη αυτού, αλλά και όλων των μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με το σύστημα του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική ελευθερία και την δημοκρατία, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ.  

Προηγούμενο άρθρο Διαβούλευση φορέων για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού
Επόμενο άρθρο Στους δρόμους του αγώνα και το ΠΑΜΕ