Ειδήσεις

Γιατί η περιφερειακή αρχή δεν προχώρησε στην ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου;


 Λόγω της πανδημίας του covid 19, οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, από τον περασμένο Οκτώβριο, πραγματοποιούνται μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης.  Αυτός ο τρόπος συνεδριάσεων όμως, στερεί την δυνατότητα στους πολίτες και στα ΜΜΕ που το επιθυμούν, να τις παρακολουθούν, όπως είχαν την δυνατότητα όταν αυτές γινόταν δια ζώσης, αφού η πρόσβαση σ’ αυτές γίνεται μόνο με κωδικό πρόσβασης που δίνεται στους περιφερειακούς συμβούλους.

Η Λαική Συσπείρωση, θεωρεί ότι αφού με βάση τον κανονισμό του περιφερειακού συμβουλίου, οι συνεδριάσεις του, όπως και των επιτροπών του είναι δημόσιες, θα έπρεπε η περιφερειακή αρχή και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, να εξασφαλίσουν την δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων, μέσω ζωντανής προβολής τους στο ίντερνετ, σε όσους πολίτες και ΜΜΕ το επιθυμούν.

Ωστόσο αυτό μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, ενώ άλλα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια το έχουν πράξει. Η Λαική Συσπείρωση, θεωρεί ότι η περιφερειακή αρχή και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, πρέπει να φροντίσουν για να γίνει πράξη η ζωντανή προβολή των συνεδριάσεων μέσω του ίντερνετ, ώστε να τις παρακολουθεί όποιος το επιθυμεί.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητάμε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, να μας ενημερώσουν πότε σκοπεύουν να το κάνουν, με δεδομένο ότι οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου θα συνεχίσουν όπως όλα δείχνουν, να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης για αρκετό καιρό ακόμα;

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη επιχορήγηση 950.000 ευρώ στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Αποζημίωση 1.000.000 ευρώ ζητά ο Διοικητής του Νοσοκομείου