Βραβεύσεις σπουδαστών του ΔΩΚ στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου στη Λάρισα


Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας που ανήκει στον Δ.Ο.Π.Α.Κ. στον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 17,18 και 19 Μαΐου.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στο Θέατρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και οι μικροί Πιανίστες που εκπροσώπησαν το Δ.Ω.Κ εντυπωσίασαν και ξεχώρισαν ανάμεσα σε σύνολο ταλαντούχων παιδιών απ΄ όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Ο Ευθύμης Κωστόπουλος (μόλις 10 χρονών) απέσπασε Α΄ Έπαινο στην πρώτη κατηγορία και ο Αχιλλέας Νεύρας πέρασε άξια στον τελικό της δεύτερης κατηγορίας.

Οι δύο σπουδαστές με το άρτιο παίξιμο και το επιμελημένο πρόγραμμα τους εισέπραξαν πολύ καλές κριτικές και απέσπασαν θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή.

Το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικά υψηλό, με πολλές μουσικές απαιτήσεις τόσο στην τεχνική όσο και την ερμηνεία της μουσικής φιλολογίας του πιάνου.

Το σημαντικό όμως ΄βραβείο΄ ήταν το ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό του κατάμεστου Θεάτρου, καθώς και η μοναδική εμπειρία που απέκτησαν οι διαγωνιζόμενοι καλλιεργώντας μια υγιή άμυλα μεταξύ τους και θέτοντας υψηλούς στόχους για τη μουσική τους πορεία.

Το παρόν στον Διαγωνισμό έδωσαν η Διευθύντρια του Δ.Ω.Κ κ.Κατερίνα Κούβελου και η καθηγήτρια Πιάνουτων δυο σπουδαστών του Δ.Ω.Κ κ.Γιώτα Καραγιάννη, που με τη σωστή προετοιμασία και τη μεθοδικότητά τους συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία των σπουδαστών.

Προηγούμενο άρθρο Ηλ. Σχορετσιανίτης: Το διάταγμα της ανεξιθρησκείας και η πανθρησκεία της νέας τάξης
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Τσαντήλα – Χάρμπα για την πλατεία Λάππα