Ειδήσεις

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα την προληπτική συντήρηση στα μουσεία


Με το καίριο ζήτημα της προληπτικής συντήρησης στα μουσεία θα ασχοληθεί το Δίκτυο Ιστορικών & Λαογραφικών Μουσείων & Συλλογών ν. Καρδίτσας στο πλαίσιο βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο «Διαχείριση λαογραφικών και ιστορικών μουσειακών αντικειμένων: πρώτα σωστικά μέτρα προληπτικής συντήρησης». Εισηγητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Νικολής, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, απόφοιτος του ομώνυμου Τ.Ε.Ι. Αθήνας και διδάσκων στο πρόγραμμα συντήρησης της σχολής του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τις σπουδάστριες του προγράμματος, κ. Χρυσούλα Τσιρογιάννη και Φωτεινή Πίτσαβου.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, ώρα 11.00-13.00, στον ισόγειο χώρο εκδηλώσεων του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου «Λ. & Ν. Σακελλαρίου»-Κέντρου Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας του Δήμου Καρδίτσας (Μουσείο πόλης Δ.Ο.Π.Α.Κ.), οδός Λ. Σακελλαρίου 35 (απέναντι από το Παυσίλυπο) και απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων (μέχρι 30).
Μετά την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος της καταγραφής καθώς και της επιστημονικής και ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί άλλη μια ουσιαστική συμβολή στην κατάρτιση ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά πρακτικά ζητήματα διαχείρισης μουσειακών αντικειμένων.
Το εργαστήριο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ) και οργανώνεται σε συνεργασία με το σωματείο των Φίλων του μουσείου πόλης του ΔΟΠΑΚ, απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη του Δικτύου, σε στελέχη μουσείων ή σε άτομα που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για ζητήματα συντήρησης, φύλαξης, αποθήκευσης ή έκθεσης μουσειακών αντικειμένων.
ΠληροπφΌσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2441025301 ή στο e-mail p.koborozos@dimoskarditsas.gov.gr.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
Επόμενο άρθρο Κίνδυνοι πυρκαγιών και μέτρα πρόληψης