Ειδήσεις

Βγαίνουμε από το σπίτι για να δώσουμε αίμα


Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι, περισσότερο από ποτέ, αναγκαίο να συμμετέχουμε σε αιμοδοσίες που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα. Μια τέτοια διοργανώνει ο Σ.Ε.Α. Παλαμά.
Στην 42η (έκτακτη) αιμοδοσία της Μ. Τρίτης, 14 Απριλίου 2020, καλούνται να προσέλθουν οι φοιτητές, όσοι δεν αιμοδότησαν στην προηγούμενη αιμοδοσία και γενικότερα όποιοι επιθυμούν να δώσουν αίμα.  Οι αιμοδότες προσέρχονται με αίσθημα ευθύνης, χωρίς φόβο και προσφέρουν το αίμα τους για όσους το έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στο νομό Καρδίτσας μέχρι σήμερα.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρικη πλατεια Παλαμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, από τις 09:30 μέχρι τις 13:00. θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς αιμοδοσίας (σύμφωνα με τις οδηγίες του Yπουργείου Υγείας και EΚΕΑ).

* Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, τώρα που η ανάγκη σε αίμα είναι μεγαλύτερη.

* Ας δείξουμε υπευθυνότητα τηρώντας τις αποστάσεις και τους κανόνες αντισηψίας (γάντια, μάσκες, απολυμαντικά κ.α.).

* Συμπληρώνουμε το έντυπο “Βεβαιωση κατ’ εξαιρεση μετακινησης πολιτων” και στο πεδίο Β1 συμπληρώνουμε χειρόγραφα “συμμετοχή σε προγραμματισμένη αιμοδοσία του ΣΕΑ Παλαμά” ή στέλνουμε sms στο 13033 γράφοντας: 1 Ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

* Να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα, να γνωρίζετε το ΑΜΚΑ σας και την κάρτα αιμοδότη.

ΟΔΗΓΙΕΣ
– Ο Αιμοδότης πρέπει να έχει φάει ελαφρά το βράδυ, και να έχει πάρει ελαφρύ πρωινό.
– Να αποφύγει την κατανάλωση αλκοόλ.
– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες το προηγούμενο βράδυ.

Και στην εποχή του κορωνοϊου, δίνουμε αίμα!
Με αίσθημα ευθύνης, βγαίνουμε από το σπίτι για να δώσουμε αίμα και να χαρίσουμε ζωή στους συνάνθρωπους μας που το έχουν ανάγκη!

Προηγούμενο άρθρο Φ. Αλεξάκος: Οι κλειστές λαϊκές αγορές και η καταστροφή των ντόπιων παραγωγών
Επόμενο άρθρο Δωρεά στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης από το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ