Ειδήσεις

Αύριο η παρουσίαση των βιβλίων του Παντελή Μπουκάλα


Αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 , στις 7.00 μ. μ. στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος και τις εκδόσεις Άγρα θα παρουσιάσουν τους δυο πρώτους τόμους από μια σειρά δοκιμίων για το δημοτικό τραγούδι του Παντελή Μπουκάλα.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και όσοι παραβρεθούν θα ωφεληθούν πολλαπλώς, αφού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια μεγάλης αξίας μελέτη για το δημοτικό τραγούδι, η οποία κράτησε χρόνια και που εξακολουθεί να εμπλουτίζεται.

Ο πρώτος τόμος έχει τίτλο «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα-Η Αγαπώ και το σφρίγος της ελληνικής γλώσσας των δημοτικών» και περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη γλώσσα,  με τις νοηματικά καίριες επινοήσεις της, τα τερπνά παιχνίδια και τη φυσική της ελευθερία. Ο δεύτερος τόμος με τίτλο «Το αίμα της αγάπης-Ο πόθος και ο φόνος στο δημοτικό τραγούδι» παρουσιάζει το αίμα της αγάπης που ρέει άφθονο  και κατακόκκινο, αποτελώντας την επαλήθευση και την επικύρωσή της».

Τα δυο ογκώδη βιβλία του Παντελή Μπουκάλα, περίπου 600 σελίδων το πρώτο και 825 σελίδων το δεύτερο, δεν θα πρέπει να λείπουν από καμιά βιβλιοθήκη, γιατί μέσα τους κρύβουν πολύτιμους θησαυρούς, οι οποίοι θα συμπληρωθούν με τους υπόλοιπους 16 τόμους, που αναμένεται να εκδοθούν σταδιακά.

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάλτερ Πούχνερ, η φιλόλογος Ευαγγελία Παπανικολάου και ο λογοτέχνης-ερευνητής Παναγιώτης Νάνος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια από τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Αγοραστού με το σωματείο φωτογράφων
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει στις 28/2 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας