Αυτοψία στην Ανατολική Κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου


Αυτοψία στην Ανατολική Κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας πραγματοποίησαν μηχανικοί της Διεύθυνσης Μελετών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως είχε αποφασισθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδη.

Την ίδια διαδικασία πραγματοποίησε και μηχανικός της εταιρείας του συμπολίτη μηχανικού-επιχειρηματία κ. Απ. Αλεξόπουλου, ο οποίος ήταν επίσης παρών ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της Αναγέννησης.

Οι μηχανικοί παρουσία του Δημάρχου κ. Δομήνικου Βερίλλη της Διοίκησης του Οργανισμού Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης, του κ. Απ. Αλεξόπουλου, του Προέδρου της Αναγέννησης κ. Διον. Κωτούλα  και των συναδέλφων τους υπαλλήλων του Δήμου Καρδίτσας, προχώρησαν σε μακροσκοπικό έλεγχο των κερκίδων, ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της μελέτης του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης, φωτογράφισαν χαρακτηριστικά σημεία του σκελετού και της επιφάνειας των κερκίδων και συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να συντάξουν μια εμπεριστατωμένη έκθεση αυτοψίας.

Κοινές ήταν πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις τους από τον μακροσκοπικό έλεγχο, -τις οποίες μετέφεραν και προς τον Δήμαρχο Καρδίτσας,- ότι η Ανατολική Κερκίδα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με οποιουδήποτε είδους προσθήκες ή τεχνικές παρεμβάσεις και κατά συνέπεια ορθότατα παραμένει κλειστή για την ασφάλεια των φιλάθλων.

Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης δήλωσε τα εξής: «Όπως αποδεικνύεται από τους πλέον αρμόδιους να κρίνουν, το πρόβλημα στην Ανατολική Κερκίδα είναι μεγάλο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και επιστημονικές εκτιμήσεις μη αντιμετωπίσιμο με εμβαλωματικούς- τεχνικούς τρόπους.

Κατά συνέπεια η Ανατολική Κερκίδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία φιλάθλων και αυτό που απαιτείται είναι η κατασκευή νέας κερκίδας.

Η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε από την πρώτη μέρα της θητείας της με υπεύθυνο τρόπο το πρόβλημα θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των φιλάθλων και προσπαθώντας με κάθε τρόπο να το επιλύσει.

Το ζητούμενο είναι πλέον η χρηματοδότηση από την Πολιτεία του έργου κατασκευής νέας κερκίδας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συγκλίνουν οι ενέργειες όλων μας.» 

Προηγούμενο άρθρο Διοργάνωση Παιδικού Φεστιβάλ για άλλη μία χρονιά
Επόμενο άρθρο Μεγάλη πυρκαγιά στην ψησταριά «Αστέρια»