Αυλαία σήμερα για την 9η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας


  Το Επιμελητήριο Καρδίτσας εδώ και χρόνια, με αξιόλογες δράσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των υπαρχουσών επιχειρήσεων, αλλά και που θα συμβάλλουν (εντασσόμενες στο γενικότερο πλαίσιο των προσπαθειών των φορέων του Νομού) στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Η δημιουργία του θεσμού της “ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ” και η αποδοχή της από τον επιχειρηματικό κόσμο και το καταναλωτικό κοινό, έρχεται να ενισχύσει αυτό που χρόνια τώρα για τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου αποτελεί πεποίθηση: Οι επιχειρήσεις μας έχουν πολλές δυνατότητες και ο ρόλος του Επιμελητηρίου πρέπει να είναι η προβολή και η στήριξη τους.  Χθες η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης Καρδίτσας παραχώρησε συνέντευξη τύπου καλώντας όλους τους Καρδιτσιώτες στα σημερινά εγκαίνια και υπογραμμίζοντας πως τέτοιοι θεσμοί χρειάζονται από όλους στήριξη προκειμένου να έχουν και συνέχεια.

Ο κ. Ντενίσης

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Ντενίσης αναφέρθηκε στους στόχους του Επιμελητηρίου μέσα από την έκθεση, που δεν είναι άλλοι από τη βιωσιμότητα, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του νομού μας, καταλήγοντας: «Η πρόοδος και η ανάπτυξη του Νομού μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της τοπικής οικονομίας και την κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά. Στηρίζοντας τις ντόπιες επιχειρήσεις συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Καρδιτσιωτών»

Ο κ. Κονταξής

Από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής κ. Δημήτρης Κονταξής αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκθεσης, τονίζοντας ότι η έκθεση αναπτύσσεται φέτος σε 6.000 τ.μ. με τη συμμετοχή 135 εκθετών απ’ όλη την Ελλάδα, ότι συμμετέχουν 8 Επιμελητήρια (Κορίνθου, Θεσπρωτίας, Αχαΐας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Τρικάλων, Κοζάνης και Θεσσαλονίκης), ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο και η Κυπριακή Πρεσβεία. Τέλος υπογράμμισε το θεσμό της πλατείας αγροτουρισμού, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι φέτος η έκθεση δεν επιχορηγείται όπως άλλες χρονιές από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο πόσο να καταβληθεί από το ίδιο το Επιμελητήριο Καρδίτσας προς όφελος των εκθετών του.

Ο κ. Ζυγογιάννης

Σαν μέλος της Επιτροπής αλλά και σαν Πρόεδρος του Δικτύου Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών ο κ. Ζυγοαγιάννης αναφέρθηκε στην πρώτη – επίσημη παρουσία του Δικτύου Τροφίμων & Ποτών στην έκθεση. Αναλυτικά ανέφερε: Στη φετινή Έκθεση κάνει την πρώτη «επίσημη» παρουσία του,  το Δίκτυο που δημιουργήθηκε  με τις ενέργειες της Ν.Α , του Επιμελητηρίου  και με τη βοήθεια της ΑΝΚΑ. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου που παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ το περίπτερο στο Δίκτυο. Σκοπός μας  είναι να κάνουμε γνωστό το Δίκτυο σε όλους και για τον σκοπό αυτό  έχουμε δρομολογήσει διάφορες δραστηριότητες. Στο περίπτερο του Δικτύου θα μπορούν όλοι οι επισκέπτες της Έκθεσης  να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με χρήσιμα στοιχεία για την κατανάλωση τοπικών προϊόντων. Στο σημείο αυτό θέλω να ζητήσω από τους επισκέπτες να επισκεφθούν το περίπτερό μας και να ενημερωθούν για τις επιχειρήσεις του Δικτύου. Κάθε βράδυ από τα ερωτηματολόγια που θα συμπληρώνονται την ημέρα αυτή, θα κληρώνονται 5 πακέτα με τοπικά προϊόντα . Έχουμε επίσης εκδώσει ένα καλαίσθητο φυλλάδιο με τις επιχειρήσεις του Δικτύου και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Νομάρχη Καρδίτσας, όσο και  τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη χρηματοδότηση του φυλλαδίου.

Σκοπός του δικτύου

Σκοπός του δικτύου που συστήθηκε με τη μορφή Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι:

•Ø                                    Η παροχή βοήθειας για τη διαχείριση επιχειρηματικών θεμάτων των μελών του

•Ø                                    Η προβολή του συνόλου των επιχειρήσεων που μετέχουν στην εταιρεία αλλά και της κάθε μιας χωριστά.

•Ø                                    Η εκπαίδευση των μελών του, ενημέρωση και διαφώτιση γύρω από την επιχειρηματική έρευνα στους κλάδους της δραστηριότητας τους.

•Ø                                    Η  επιμόρφωση και η παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε ειδικές επιχειρηματικές δραστηριότητες των μελών του και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους, με έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

•Ø                                    Η ανάπτυξη και διάδοση της Μεσογειακής Κουζίνας και της ιδιαίτερης γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής στην οποία λειτουργούν οι επιχειρήσεις -μέλη της εταιρείας.

•Ø                                    Η καλλιέργεια και προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης, συμπεριφορές και πολιτικές διαχείρισης σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που άπτονται της οικονομίας,  του πολιτισμού και της κοινωνικής δράσης των επιχειρήσεων της Περιοχής Ν. Καρδίτσας και όπου αλλού υπάρχουν μέλη της εταιρείας.

•Ø                                    Η διοργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων, διαλέξεων, συμποσίων, δημοσίων συγκεντρώσεων και εκθέσεων που στόχο έχουν την προώθηση των οικονομικών και των άλλων συμφερόντων των μελών του Δικτύου.

•Ø                                    Η μελέτη, εξέταση, έρευνα και συζήτηση για θέματα ανάπτυξης των επιχειρήσεων, της εταιρείας και του Αγροτουρισμού.

•Ø                                    Η προστασία των εταίρων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

•Ø                                    Η ανάπτυξη και διάδοση της επιστημονικής γνώσης και της έρευνας στους κλάδους εκείνους που προάγουν την   περιβαλλοντική αειφορία, την αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας στην ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σε πετυχημένες επιχειρηματικές και επιχειρησιακές πρακτικές.

•Ø                                     Η συνεργασία με άλλες οργανώσεις, κέντρα, ιδρύματα, σωματεία, οργανισμούς και εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού τα οποία έχουν εξ’ ολοκλήρου ή εν μέρει σκοπούς παρόμοιους με αυτούς του Δικτύου.

•Ø                                     Η προώθηση της ποιότητας ως χαρακτηριστικού των επιχειρήσεων με την εγκατάσταση και εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας στις επιχειρήσεις – μέλη του δικτύου.

•Ø                                    Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ή παραγομένων προϊόντων μέσα από τον εκσυγχρονισμό – βελτίωση των επιχειρήσεων – μελών του δικτύου

Προηγούμενο άρθρο ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ 2009, ΛΕΕΙ Ο Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
Επόμενο άρθρο Στον αγροτικό τομέα αφιερωμένο το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καρδίτσας