Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Αχλαδιά–Καππαδοκικό-Γεφύρια


Επιτόπια επίσκεψη του Νομάρχη Καρδίτσας.

Ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Νομ. Συμβουλίου  Ν. Καλιακούδα, τον Δήμαρχο Ταμασίου Β. Μόσχο, τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Τσιώτα, τον πρόεδρο του Τ.Σ. Αχλαδιάς, Γ. Επισκόπου και τους επιβλέποντες Π. Κωνσταντάκο και Δ. Παπαευαγγέλου επισκέφτηκε το δρόμο Αχλαδιά -Καππαδοκικό – Γεφύρια.

Η οδός έχει μήκος δεκαέξι (16) χιλιόμετρα και ενώνει την Εθνική οδό Καρδίτσας  – Αθηνών, με την περιοχή της λίμνης Σμοκόβου και το Δήμο Ταμασίου. Το έργο εκτελείται με δυο εργολαβίες οι οποίες έχουν τον ίδιο ανάδοχο (Σωτήρης Καρατζούνης) με συνολικό προϋπολογισμό 7.300.000 € και οι συμβάσεις ανέρχονται στο ύψος των 4.550.000 €.

Ο Νομάρχης για μια ακόμη φορά έθεσε και στον ανάδοχο και στους επιβλέποντες την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του συνόλου του έργου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Ζήτησε να υπάρχει εβδομαδιαία ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών ώστε να μην υπάρξει απόκλιση από το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα αφού το έργο εντάχθηκε καθυστερημένα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του 3ου ΚΠΣ.

Από την πλευρά του αναδόχου εκφράστηκε η αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του έργου αφού μέσα στις επόμενες 15  μέρες θα ασφαλτοστρωθούν τα 9 από τα 16 χιλιόμετρα του έργου.

Ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον προκάτοχό του κ. Β. Αναγνωστόπουλο, για τις προσπάθειες που κατέβαλλε την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας. Στη συνέχεια τόνισε «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας καταβάλλαμε προσπάθειες σε συνεργασία με τους δυο Δημάρχους Ταμασίου και Σοφάδων και την τοπική κοινωνία να ξεκινήσουν οι εργασίες πριν την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων καθώς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ήταν πολύ περιορισμένο, αφού το έργο εντάχθηκε πολύ αργά. Είμαστε αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση του έργου και καθημερινά είμαστε σε επαφή με την Επίβλεψη και τον Ανάδοχο για να λύνουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται, όπως αρχαιολογικά ευρήματα, παράλληλη εκτέλεση αρδευτικών έργων κ.λπ. Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού ενώνει τη λίμνη Σμοκόβου με τον Βόλο και τα παράλια της Μαγνησίας καθώς και την Εθνική οδό προς Λαμία και Αθήνα. Με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί μεγαλύτερη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου, τις ιαματικές πηγές και τους τρεις Δήμους Ταμασίου, Μενελαίδας και Ρεντίνας».

Προηγούμενο άρθρο Έληξε το 13ο Διεθνές Παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
Επόμενο άρθρο Ενδιαφέρον Σιούφα για την επέκταση της Σχολής Αστυφυλάκων