- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστ. Βασιλάκος: Εν μέσω πανδημίας μας έπνιξε η σκόνη στο Μουζάκι

Αγαπητοί Συμπολίτες, Η αέρια ρύπανση λόγω σκόνης, λάσπης, καταπτώσεων και κυκλοφοριακής συμφόρησης, έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα μέσα και έξω  από την κωμόπολη του Μουζακίου.

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των συμπολιτών μου ιδιαίτερα δε των επιχειρηματιών στην καρδιά του Μουζακίου  καθ ότι,με τους δρόμους κατεστραμμένους, τον Κορονοϊό,  τη Θεομηνία και την κατάρρευση του Περιφερειακού Δρόμου, η κατάσταση έχει χτυπήσει κόκκινο,βούλιαξε το οδόστρωμα λόγω  των έργων για το φυσικό αέριο και της συνεχούς και επικίνδυνης για πεζούς και οχήματα,κίνησης των τεράστιων συρόμενων φορτηγών αυτοκινήτων μέσα στην πόλη.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενωνστο Δήμο  Μουζακίου οι οποίοιπαλεύουν με τις ελάχιστες, παλιές και ελαττωματικές υδροφόρεςνα ξεπλύνουν τους δρόμους, η καθημερινή ρύπανση είναι αποπνικτική, αφόρητη, ανησυχητική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τη σωματική ακεραιότητα των πεζών και την ασφάλεια κινούμενων και σταθμευμένων οχημάτων .

Τα φορτηγά πρέπει άμεσα να βγουν από το κέντρο του Μουζακίου με αποκατάσταση του οδοστρώματος και του  Περιφερειακού Δρόμου. Επίσης επιβάλλεται  κατεπειγόντως εφαρμογή μελέτης  περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την απορρόφηση της παραγόμενης από τους κόφτες ασφάλτου και σκυροδέματος σκόνηςγια το γενόμενο έργοτου αερίου, το οποίο και πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι καλό για το Μουζάκι έστω,κι ας μην υλοποιείται ο αρχικός του σχεδιασμός κι ας γίνει και σε δόσεις!! Κι ας τους παραχωρήθηκε το δωρεάν οικόπεδοεκεί! Κι ας απαξιώθηκε…η Δημοτική Περιουσία εκεί! Κι ας πληρώνουμε … τέλη σύνδεσης για το Δημαρχείο!! κ.α.Θα είναι κρίμα όμως, «Να μας βουλιάξει… στη λάσπη, Πριν μας σώσει… από το κρύο!».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου