Ειδήσεις

Αστυνομικό Μουσείο: Οι νέοι μας επισκέπτες


Μαθητές και μαθήτριες που ενισχύουν τις γνώσεις τους στο φροντιστήριο της πόλης μας «ΠΟΛΥΕΔΡΟ», συνοδευόμενοι από τη φιλόλογο καθηγήτριά τους κ. Σταθούλα Σταμούλη-Τίκα, επισκέφτηκαν το Αστυνομικό μας Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν λεπτομερώς στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού τους για τις δύο παραγωγικές Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, οι οποίες έχουν ως αποστολή όχι μόνο την επιστημονική μόρφωση και την επιχειρησιακή κατάρτιση, αλλά και την πολιτιστική και κοινωνική καλλιέργεια των μελλοντικών στελεχών τους.

Μεταξύ των μαθητών και του κ. Δημητρίου Καλλιαντζή αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος συμπροβληματισμού για την κοινωνική προσφορά των σύγχρονων αστυνομικών, που προέρχονται από τους κόλπους της ίδιας της κοινωνίας, τη συνοχή της οποίας προστατεύουν. Τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν κυρίως για την ιστορική εξέλιξη των στολών, καθώς και για το υπάρχον φωτογραφικό αρχείο.

Ο κ. Καλλιαντζής ευχαρίστησε θερμά την κ. Σταθούλα Σταμούλη-Τίκα για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης με τους μαθητές και τις μαθήτριές της και για να τους ευχαριστήσει τους χάρισε από ένα τετράδιο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο εξέδωσε το τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας σε συνεργασία με την τοπική Δοίκηση της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) και την εικόνα της Παναγίας της Νίκης, έργο του Γιάννη Τσαρούχη, ο οποίος πολέμησε στο ελληνοαλβανικό μέτωπο του ´40 και τους ευχήθηκε κάθε πρόοδο στη ζωή τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΣΘΕΒ και Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τη Μ. Πέμπτη η λαϊκή αγορά στον Παλαμά