- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Από 22 έως 28 Ιουνίου η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 49η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που οργανώνει, από 22 έως 28 Ιουνίου 2016, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.)Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα τόσο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όσο και σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα από την Κύπρο, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία και το Πακιστάν, ενώ από την Ελλάδα θα εμφανιστούν επί σκηνής συγκροτήματα από την Καστοριά, τις Σέρρες, τη Σάμο, τα Χανιά, τη Σκόπελο, τη Λήμνο και την Υπάτη. Το δικό τους «χρώμα» θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

Η έναρξη των Καραϊσκακείων αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστή και εντυπωσιακή καθώς αναμένεται να ΄΄ζωντανέψουν΄΄ επί σκηνής οι τρεις αρχαιότεροι πολιτισμοί και συγκεκριμένα αυτοί της Ελλάδας, της Κίνας και της Αιγύπτου. Αντιπροσωπείες από χορευτικά συγκροτήματα των τριών αυτών χωρών θα παρουσιάσουν τους χορούς και τα τραγούδια τους, σε ένα μοναδικό θέαμα, και θα στείλουν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.

Το πρόγραμμα της Γιορτής θα περιλαμβάνει και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ο Καραϊσκάκειος Δρόμος με οργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» που θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου και οι Σκοπευτικοί Αγώνες με οργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η Άρτεμις» που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Ιουνίου. Τα Καραϊσκάκεια θα περιλαμβάνουν  και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τα Καραϊσκάκεια πραγματοποιούνται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, και αποτελούν έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς στο Νομό μας και όχι μόνον. Είναι μια διοργάνωση η οποία συμβάλλει στη συναδέλφωση μεταξύ των λαών του κόσμου, ενώ τα οφέλη για την περιοχή μας είναι πολύπλευρα.