Ειδήσεις

Από 1 έως 15 Νοεμβρίου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος


Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, με αφορμή την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2020, υπενθυμίζει τα κάτωθι: Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Ως εκ τούτου, ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Κυριακή, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Επίσης, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σε ότι αναφορά την Κυριακή η οποία είναι η πρώτη ημέρα της εκπτωτικής περιόδου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας μένει ρητά στην απόφαση του τα καταστήματα της πόλης να παραμείνουν κλειστά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρωμένο σχέδιο για το υδατικό ζήτημα ζητούν φορείς της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Στάδιο-κόσμημα ετοιμάζεται στους Σοφάδες