Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου οι «Μέρες Παράδοσης»


Με θέμα «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση».

Για ένατη συνεχή χρονιά το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» διοργανώνει από 14 έως 17 Μαΐου 2009 τις « ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ » μια εκδήλωση «θεσμό» που συμβάλλει κι αυτή εν μέρει, στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και η οποία αγαπήθηκε από το κοινό του Νομού Καρδίτσας. Στηρίχθηκε δε όλα αυτά τα χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Καρδίτσας και την Τ.Ε.Δ.Κ.

Ο «ΑΠΟΛΛΩΝ» μέσα από αυτή τη διοργάνωση επιδιώκει κάθε φορά να προβάλλει μια θεματική ενότητα και γύρω από αυτή προγραμματίζει την ετήσια δουλειά του που ένα μέρος της παρουσιάζει στις «ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ». Φέτος το Δ.Σ. αποφάσισε να δουλέψει το θέμα «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση» θέλοντας να αναδείξει το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η σύνδεση του λαϊκού πολιτισμού και της παράδοσης με την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της και σε όσους εμπλέκονται σε αυτή, ειδικά σήμερα που είναι μεγάλη ανάγκη να αρθρωθεί ένας αντίλογος στο μονόλογο της παγκοσμιοποίησης.

Τα σεμινάρια παραδοσιακών χορών και μουσικοκινητικής αγωγής, το εργαστήρι τοπικών παραδοσιακών στολών και η συνάντηση χορωδιών που προγραμμάτισε το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας « Ο ΑΠΟΛΛΩΝ » μπορούν να αποτελέσουν δημιουργικές διαδικασίες που θα προάγουν σίγουρα την καλλιτεχνική και κοινωνική ευαισθησία ενώ παράλληλα θα δυναμώσουν την αίσθηση της ταυτότητας και του ανήκειν.

Προηγούμενο άρθρο Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του νομού
Επόμενο άρθρο Δημόσιος απολογισμός του έργου της Δ.Ε.Τ.Α.Κ.