Από σκοπιμότητα ή από ανικανότητα ο κ. Βερίλλης απαξιώνει το Παυσίλιπο;


Το Παυσίλυπο περνάει σήμερα τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών, που λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου. Ήδη έχει απαξιωθεί τόσο που πολλοί συνδημότες μας ρωτούν αν βρίσκεται πλέον σε λειτουργία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Καρδιτσιωτών που το αγαπούν, που το στηρίζουν και το στήριζαν διαχρονικά, δυστυχώς δεν γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες σήμερα λειτουργεί.

Θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να μάθουν ότι:

  • Στο Παυσίλυπο δεν γίνονται προμήθειες με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη σε βασικά είδη που προσφέρει (χυμούς, τοστ, ξηρούς καρπούς κλπ).
  • Την τροφοδοσία του έχουν αναλάβει ως χορηγοί κάποια σουπερ μάρκετ που στέλνουν όποια είδη μπορούν. Ούτε λίγο ούτε πολύ το Παυσίλυπο στηρίζεται στη ζητιανιά.
  • Έχουν σταματήσει να γίνονται εκδηλώσεις. Η έλλειψη πρώτων υλών αναγκάζει τους υπεύθυνους να μην αναλαμβάνουν εκδηλώσεις γιατί δεν έχουν να προσφέρουν απαραίτητα είδη.
  • Τα έσοδά του έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
  • Τέλος ο κ. Βερίλλης λίγο πριν τις γιορτές διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους Δημοτικούς υπαλλήλους στο Παυσίλυπο να κάνουν υπομονή μέχρι 10/1/09 γιατί τότε θα φύγουν απ’ αυτή τη δουλειά και θα ενταχθούν σε άλλη υπηρεσία του Δήμου. Με άλλα λόγια ο κ. Βερίλλης οδηγεί συνειδητά το Παυσίλυπο σε κλείσιμο.

Τα παραπάνω νομίζουμε ότι είναι αρκετά για να αποδείξουμε ότι το Παυσίλυπο καθημερινά απαξιώνεται με συστηματικό τρόπο. Το ερώτημα είναι αν αυτό ο κ. Βερίλλης το κάνει από σκοπιμότητα ή απλά από ανικανότητα.

Εδώ και ένα χρόνο (22/1/2008 έγινε η πρώτη αίτησή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο) η παράταξή μας αλλά και οι εργαζόμενοι στην πρώην ΔΕΤΑΚ, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του νέου κώδικα, ζητούσαμε από τη διοίκηση του Δήμου να διερευνήσει νηφάλια και μελετημένα το πρόβλημα του νέου τρόπου λειτουργίας του Παυσιλύπου και να πάρει έγκαιρα τις σχετικές αποφάσεις. Τότε ο κ. Βερίλλης μας κατηγόρησε ότι σκοπίμως δημιουργούμε προβλήματα και εντυπώσεις, ότι αυτός θα τα κάνει όλα όπως πρέπει τον κατάλληλο χρόνο. Δυστυχώς πολλούς μήνες αργότερα θυμήθηκε να ασχοληθεί με το Παυσίλυπο με τα σημερινά αποτελέσματα. Έστω και τότε όμως δεν μπόρεσε να κατασταλάξει σε μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς πρέπει να λειτουργήσει. Στις σχετικές συζητήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν 4 διαφορετικές απόψεις.

Η άποψη ορισμένων μελών της πλειοψηφίας που πρότεινε Α.Ε. δημοτική επιχείρηση. H ελάσσονα μειοψηφία πρότεινε να δοθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη, η διαφορετική, στα πλαίσια της πλειοψηφίας, άποψη Χαντζοπλάκη για Α.Ε. που θα λειτουργεί σε συνεργασία με ιδιώτη και η δική μας, της μείζονος μειοψηφίας, άποψη που ήταν να το λειτουργεί ο Δήμος.

Ο κ.Βερίλλης, ως έχων και την πρώτη ευθύνη, τι πρότεινε; Ούτε ο ίδιος γνωρίζει.

Αρχικά μας μιλούσε για την ανάγκη δημιουργίας Α.Ε. Για αυτό και προχώρησε με ανάθεση στην εκπόνηση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης, πρόταση που στην πορεία απέσυρε ως ελλιπή και αντιφατική. Στη συνέχεια αποφάσισε να λειτουργεί το Παυσίλυπο ο Δήμος. Σήμερα διαρρέει σενάρια για ενοικίαση σε ιδιώτη. Απόδειξη της σύγχυσης που τον διακατέχει είναι ότι ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο τρόπος λειτουργίας του Παυσιλύπου, ακόμα δεν έχει καταθέσει (ως οφείλει) γραπτή εισήγηση με τη θέση του.

Το καλέσαμε με επιστολή μας στις 7/1/09 να το κάνει δύο μέρες πριν το Δ.Σ., το αρνείται. Δεν το κάνει επειδή περιμένει να δει ποια θέση θα συγκεντρώσει από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων για να συρθεί πίσω απ΄ αυτή και να την παρουσιάσει σαν τη δική του πρόταση.

Το Παυσίλυπο, και όχι μόνο, σήμερα πληρώνει το γεγονός ότι τη λύση της εύρυθμης λειτουργίας του ανέλαβε ο κ. Βερίλλης που απέδειξε δύο χρόνια τώρα ότι είναι παντελώς ανίκανος να λύσει πολύ πιο απλά προβλήματα.

Ευχόμαστε, μέχρι να οριστικοποιηθεί ο νέος τρόπος λειτουργίας, να μην χρειαστεί να κλείσει το Παυσίλυπο. Αν όμως ο κ. Βερίλλης το καταφέρει να το κλείσει έστω και μια μέρα με ή χωρίς προσχήματα και δικαιολογίες, τότε νομίζω δικαιούμαστε να τον παραδώσουμε στη κρίση όλων των Καρδιτσιωτών.

 Χρήστος Τέγος

         

    http://www.neakarditsa.gr/

Προηγούμενο άρθρο Συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθρο H οικονομική καπιταλιστική κρίση και οι αγρότες