Ειδήσεις

Απόλυτη ησυχία επικρατεί στους δύο οικισμούς Σοφάδων


Από την πρώτη στιγμή της κρίσης του κορονοιού που  έπληξε τη χώρα μας, η διοίκηση, τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης των Ρομά χωρίς σύνορα,  δίνουν καθημερινές μάχες μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης με ντουντούκες, κόρνες, ενημερωτικά φυλλάδια και ειδικά σπότ επικοινωνίας στη Τσιγγάνικη γλώσσα, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιου στους Τσιγγάνικους οικισμούς του Νομού Καρδίτσας για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία όλων των πολιτών.

Σήμερα οι Τσιγγάνοι στους Σοφάδες, προσήλθαν με τη θέληση τους οργανωμένα και συντονισμένα,  στη διαδικασία δειγματοληψίας, για να υποβληθούν στο τεστ ελέγχου ανίχνευσης του κορονοιού, χωρίς αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Στις Τσιγγάνικες γειτονιές των οικισμών,  αυτή την ώρα, επικρατεί απόλυτη ησυχία και πειθαρχία. Έχουν περιοριστεί οι άσκοπες και αναίτιες μετακινήσεις και τηρούνται οι υγειονομικοί  κανόνες  από όλους τους πολίτες και δημότες Ρομά.

Αυτό δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, καθώς εδώ και ένα μήνα, οι Ρομά δεν εργάζονται και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Για να τους κρατήσουμε στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε με επιτυχία το έργο αυτό, πρέπει άμεσα, η ιερά μητρόπολη Καρδίτσας, η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας καθώς και οι δήμοι, να  τους δώσουν εκ νέου τρόφιμα μεγάλης διάρκειας αυτές τις ημέρες, μάσκες, αντισηπτικά κτλ.

Η οργάνωση μας είναι στη διάθεση τους, για συνεργασία, προκειμένου να συμβάλει στη διαδικασία συντονισμού και οργάνωσης της διανομής ειδών πρώτης ανάγκης.

ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Προηγούμενο άρθρο Ζωντανή αναμετάδοση της ακολουθίας του Νιπτήρος (Όρθρου Μ. Πέμπτης)
Επόμενο άρθρο Λειτουργία Κτηνιατρικών Γραφείων την Μ. Παρασκευή