Αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων


Ανατέθηκαν έξι έργα προυπ. 1.200.000,00€.

Προς δημοπράτηση δυο (2) έργα προυπ. 445.000,00€.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 16-12-2008 η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

1. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση της στέγης του Γυμναστηρίου του Γυμνασίου Μαγούλας» προϋπολογισμού 120.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Αθανασίου Αναστάσιος» με ενιαία έκπτωση δημοπρασίας 46,00%, που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΠΔΕ-ΣΑΕ 047/6-αμιάντου και η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει καθαίρεση φύλλων αμιάντου, συλλογή και μεταφορά σε κατάλληλο χώρο, τεγίδωση και σανίδωμα στέγης, σκελετός στέγης, επικεράμωση με κεραμίδια γαλλικού τύπου, επιχρίσματα τριπτά ή πατητά με τσιμεντοκονίαμα και καθαίρεση επιχρισμάτων.

2. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Καρδίτσας», προϋπολογισμού 300.000,00€ με ΦΠΑ, στην εργοληπτική επιχείρηση «Κατσάκης Γεώργιος» με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης δημοπρασίας 32%, που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ, το αντικείμενο του έργου είναι η κατακόρυφη σήμανση στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού, η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και σιδηρών κιγκλιδωμάτων σε γέφυρες και θα περατωθεί μέσα σε δέκα πέντε (15) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

3. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Οδική σύνδεση Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών με το Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο του νομού Β’ φάση» προϋπολογισμού 400.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Κατσιάβας Χρήστος-Νάτσης Κων/νος ΟΕ» με μέση έκπτωση δημοπρασίας 53,16% που είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ. Η μελέτη αυτή αφορά τις βελτιώσεις υφισταμένων δρόμων του οδικού δικτύου του Νομού (εκσκαφές- επιχώσεις με αμμοχάλικα-βάση 3Α-ασφαλτικά-σήμανση) για την ασφαλή σύνδεση των Βιομηχανιών και των Βιοτεχνιών του Νομού με το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

4. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Σύνδεση νότιας παράκαμψης Καρδίτσας με τις καταληκτικές οδούς του πολεοδομικού συγκροτήματος πόλης Καρδίτσας» προϋπολογισμού 230.000,00€ με ΦΠΑ, στην εργοληπτική επιχείρηση «Εργατοτεχνική Καρδίτσας» με μέση έκπτωση δημοπρασίας 41,38%, που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΕΑΠΝΑ-2. Το αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης κατασκευή δρόμων της Πόλης Καρδίτσας προκειμένου να διευκολυνθεί η σύνδεσή των με την Νότια Περιφερειακή οδό. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε δέκα πέντε (15) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

5. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Δ.Δ. Αμπέλου», προϋπολογισμού 90.000,00€ με ΦΠΑ, στον Παναγιώτη Μήτσιο με έκπτωση δημοπρασίας 36,00%, που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΣΑΕ 047/6 και θα περατωθεί μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

6. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση στέγης και κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Ανθοχωρίου» προϋπολογισμού 58.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Δημήτριος Μπάγκος» με μέση έκπτωση δημοπρασίας 38,00% που είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Επίσης η Ν.Ε αποφάσισε

7. την έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας-Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ν. Καρδίτσας-(Έργα Υποδομής)», όπως συντάχθηκε και θεωρήθηκε αρμόδια και έχει υπογραφεί χωρίς επιφύλαξη από τον ανάδοχο στο ποσό των 1.351.386,05€.

8. την έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του έργου έως 30-06-2009 «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Σοφάδων (αποπεράτωση). Λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης από Γ.Γ.Α. δεν ολοκληρώθηκε το έργο.

9. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Επικεράμωση στέγης και μόνωσης στο 6ο και 20° Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας» προϋπολογισμού 65.000,00€ με ΦΠΑ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει η αντικατάσταση της επικεράμωσης στο 6ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Συγκεκριμένα θα γίνει αποξήλωση της παλαιάς επικεράμωσης και μεταφορά όλων των υλικών σε κατάλληλο χώρο. Οι νέες εργασίες είναι η τοποθέτηση επί της υπαρχούσης στέγης το σανίδωμα, η τεγίδωση, η τοποθέτηση της μεμβράνης, η μόνωση και η τοποθέτηση της νέας επικεράμωσης καθώς και των αντίστοιχων υδρορροών.

10. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου Προσθήκη αιθουσών στο Γυμνάσιο -Λύκειο Μητρόπολης προϋπολογισμού 380.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΕ 047. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει η προσθήκη ισογείου εμβαδού 269,00 μ2 (τετραγωνικών μέτρων) στο Σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Δημοτικό διαμέρισμα Μητρόπολης. Στο κτίριο περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο αιθουσών διδασκαλίας και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Προηγούμενο άρθρο Επίσημη έναρξη εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2008 – Πρωτοχρονιά 2009»
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις Δημοτ. Συμβουλίου Καρδίτσας