Ειδήσεις

Αποζημίωση 1.000.000 ευρώ ζητά ο Διοικητής του Νοσοκομείου


Mήνυση κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και αστική αγωγή θα καταθέσει, σύμφωνα με νέα του δήλωσή του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κεχαγιάς, επισημαίνοντας πως ψευδώς διαδίδεται ότι γνώριζε την ύπαρξη του εγγράφου συναίνεσης στον εμβολιασμό.

Στη δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Με λύπη μου διαπίστωσα ότι την προειδοποίηση που απηύθυνα χθες με το από 05/01/2021 Δελτίο Τύπου, δεν την έλαβε σοβαρά υπόψιν του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Και σήμερα Τετάρτη συνέχισε να διαδίδει ψευδώς ότι γνώριζα την ύπαρξη και διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης. Θεωρώ ότι με την ΕΔΕ που ήδη διενεργείται θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όμως δηλώνω ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης κατά του κ. Γιαννάκου και κατά παντός άλλου που θα συνεχίσει να διαδίδει παρόμοια ψεύδη εις βάρος μου. Ταυτόχρονα θα καταθέσω και αστική αγωγή ζητώντας θα καταθέσω και αστική αγωγή ζητώντας αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσω στο σύνολό τους υπέρ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Κεχαγιάς είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση: «Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ.

Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου.

Τους καλώ να ανακαλέσουν.

Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας».

 

Επιστολές από υπηρεσίες και εργαζόμενους

Στο μεταξύ, έχουν αποσταλεί επιστολές από υπηρεσίες και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλης Κικίλια ζητώντας του να μην κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κεχαγιά.

Πρόκειται για επιστολές τις οποίες υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ., ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Δ/ντρια της ΜΕΘ, η Δ/ντρια του ΤΕΠ, οι Προϊστάμενοι της Δ/νσης Νοσηλευτικής και των Τμημάτων του Γ. Νοσοκομείου, 106 διοικητικοί εργαζόμενοι και 68 γιατροί.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που υπογράφει ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής κ. Ιωσήφ Μσάουελ και η οποία έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ Υγείας,

Απευθύνομαι σε Σας σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας τις τελευταίες ημέρες, με την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κου Δημ. Κεχαγιά, λόγω της διακίνησης εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Ο Κος Κεχαγιάς, έχοντας αποδεδειγμένα διοικητική εμπειρία στο χώρο της υγείας, ανταποκρίθηκε άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου Καρδίτσας τη δύσκολη αυτή εποχή. Η δημιουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής που υφίσταται στον οργανισμό, αποτέλεσε κομβικό σημείο αναφοράς για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Αξιοποίησε με αυτό τον τρόπο στο έπακρο το ανθρώπινο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του Νομού μας. Η συνεργασία μας υπήρξε άψογη και η συμβολή του καθοριστική για την ομαλή λειτουργία της νεοσυσταθείσας Πνευμονολογικής Κλινικής.

Με σεβασμό στο θεσμικό Σας ρόλο, ως Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, σας παρακαλώ όπως μην κάνετε αποδεκτή την παραίτηση του Διοικητή του Γ. Ν. Καρδίτσας που τέθηκε στη διάθεσή σας, προκειμένου να συνεχίσει αδιάλειπτα η λειτουργία του Νοσοκομείου, προασπίζοντας την υγεία των πολιτών του Νομού».

Συνεχίζεται η ΕΔΕ

Το ποιος αποφάσισε τελικά να διακινηθεί το επίμαχο έγγραφο και το ποιος ευθύνεται για όλο αυτό το σοβαρό ζήτημα θα το δείξει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που έχει διαταχθεί και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προηγούμενο άρθρο Γιατί η περιφερειακή αρχή δεν προχώρησε στην ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου;
Επόμενο άρθρο 450 εμβολιασμοί έγιναν στην Καρδίτσα μέσα σε τρεις μέρες