Αποδέσμευση του στρατοπέδου «Λουμάκη» ζητά ο Δ. Καρδίτσας


Την επίσπευση των εργασιών για τη μετεγκατάσταση της 60 Μονάδας Επιστράτευσης στο στρατόπεδο «Κιούση» ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευαγ. Μεϊμαράκη ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης.

Την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποδέσμευση του στρατοπέδου «Λουμάκη», προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίηση της έκτασης 50 στρεμμάτων που θα προκύψει με τη δημιουργία ενός νέου πάρκου επιδιώκει ο Δήμος Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας με νέα επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευαγ. Μεϊμαράκη ζητά την μετεγκατάσταση της 60 Μονάδας Επιστράτευσης στο στρατόπεδο «Κιούση».

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Επανερχόμαστε στην από 2/6/08, αρ. πρωτ. 266 επιστολή μας, σχετικά με την μετεγκατάστασης της 60 Μονάδας Επιστράτευσης στο στρατόπεδο «Κιούση» στην πόλη της Καρδίτσας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε ότι η έγκριση της μελέτης του στρατοπέδου «Κιούση» που έχει καταθέσει ο Δήμος Καρδίτσας στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, ολοκληρώνεται άμεσα και όπως σας έχουμε ήδη κάνει γνωστό, μετά την έγκριση της πολεοδόμησης του εν λόγω στρατοπέδου προβλέπεται και η αποδέσμευση του στρατοπέδου «Λουμάκη».

Με δεδομένο ότι:

– Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της 60 Μονάδας Επιστράτευσης στεγάζονται στο στρατόπεδο «Κιούση», ενώ στο στρατόπεδο «Λουμάκη», έχουν απομείνει ελάχιστα κτίρια που χρησιμοποιούνται και κατά συνέπεια είναι δυνατή, εύκολη λόγω της εγγύτητας των δύο στρατοπέδων, οικονομικά εφικτή, αλλά και λειτουργική η μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων της 60 Μ.Ε. στο στρατόπεδο «Κιούση».

– Με την αποδέσμευση του στρατοπέδου «Λουμάκη», ο δήμος Καρδίτσας, προγραμματίζει την αξιοποίηση της έκτασης 50 στρεμμάτων που θα προκύψει σχεδιάζοντας τη δημιουργία ενός νέου πάρκου, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και πνεύμονα πρασίνου σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της και προετοιμάζεται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στα αντίστοιχα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

– Η πρόταση του Δήμου Καρδίτσας, αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, εντός των οποίων θα πρέπει να κατατεθούν, να ενταχθούν και να υλοποιηθούν τα έργα του Δ’ Κ.Π.Σ.

– Ο Δήμος Καρδίτσας είναι πρόθυμος και έτοιμος να συμβάλλει με κάθε τρόπο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση του στρατοπέδου, δίχως βέβαια να θίγονται τόσο η περιουσία, όσο και η επιχειρησιακή λειτουργία της 60 Μ.Ε. και επιπρόσθετα δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στο κόστος της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης, προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε το αίτημά μας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά των δραστηριοτήτων της 60 Μ.Ε. στο Στρατόπεδο «Κιούση». Βέβαιοι για το ενδιαφέρον σας παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.»

Προηγούμενο άρθρο 3000 Χρόνια ιστορίας για το Καροπλέσι Δολόπων
Επόμενο άρθρο Συνεργασία K.E.ΣN με Aστυνομική Διεύθυνση Kαρδίτσας