Ειδήσεις

Απαγόρευση Αλιείας σε τμήμα της Λίμνης Σμοκόβου


   Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής:Με την υπ’ αριθμ. 1305/3-3-2020  απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο σε τμήμα της Λίμνης Σμοκόβου και συγκεκριμένα στην πλημμυρίδα που δημιουργείται από τους παραποτάμους Κόκλα και Βίρνα και αριστερά από την γέφυρα της Κτιμένης, από σήμερα έως και την 28η Ιουνίου 2020, ημέρα Κυριακή, για την προστασία της αναπαραγωγής των υδρόβιων ειδών.

Την τήρηση των αποφάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τoυς.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/70 περί Aλιευτικού Kώδικα και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές (επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή- ανάλογα με την περίπτωση- αλιευτικών εργαλείων και συσκευών) και ποινικές κυρώσεις.

Προηγούμενο άρθρο Νέα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία του Νοσοκομείου λόγω κορονοϊού
Επόμενο άρθρο Στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο πρόεδρος της Exalco