Ειδήσεις

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών


Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι ο κ. Γιάννης Σβάρνας είναι αυτοδιοικητικός  «χαμηλών πτήσεων» . Εξάλλου αυτό ήταν το μοναδικό «προσόν» του για να αναλάβει επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης που εγκαταλείφθηκε από τον  κ. Αλεξάκο,  όταν ο τελευταίος συνετρίβη εκλογικά  για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τον Βασίλη Τσιάκο. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο «πρώην» δεν ήθελε για επικεφαλής τον Γιάννη Ντελή έναν έμπειρο και νουνεχή αυτοδιοικητικό, στον οποίο δεν μπορούσε να επιβάλει τις απόψεις του. Ήθελε έναν άλλο Γιάννη άχρωμο, άοσμο, άγευστο, πιστό υποχείριο του. Εξάλλου η παντελής ανεπάρκειά του φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Σβάρνας αδυνατούσε να επιχειρηματολογήσει, αδυνατούσε να δικαιολογήσει για ποιό λόγο έπρεπε να βιαστεί για μια συνεδρίαση, η οποία θα μπορούσε να γίνει μερικές εβδομάδες αργότερα όταν η κατάσταση στην πόλη θα είχε ομαλοποιηθεί. Δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί έπρεπε να ασχοληθούμε μαζί του, όταν φυσικά είχαμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε. Ο εν λόγω κύριος και ορισμένοι άλλοι  (ευτυχώς λίγοι και απαξιωμένοι στη συνείδηση του κόσμου) χαιρόταν και έτριβαν τα χέρια τους, γιατί θεώρησαν ότι βρήκαν τη «χρυσή ευκαιρία» να μας ασκήσουν κριτική και να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, πατώντας στον πόνο και την απόγνωση του Καρδιτσιώτη. Για αυτό εξάλλου ο τυπικά επικεφαλής και ορισμένοι άλλοι φαιδροί, αντί να βοηθήσουν τη Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της, κρύφτηκαν πίσω από τα πληκτρολόγια. Ορισμένοι εξ αυτών επώνυμα και άλλοι με ψεύτικα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, έβγαλαν όλο το μίσος που κρύβουν εναντίον μας. Μια ημέρα μετά την πλημμύρα έβγαζαν ανακοινώσεις γεμάτες χολή εναντίον μας. Θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα τους. Ήρθε η «ευκαιρία» τους. Μια ευκαιρία βέβαια που ως μόνο υπόβαθρο έχει τα πενιχρά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, τα οποία με την συμπεριφορά τους έχουν γίνει ακόμη φτωχότερα. Ενημερώνουμε τον κ. Σβάρνα και την παράταξη του, ότι τον  συμπολίτη και την  συμπολίτισσα δεν τον ενδιαφέρουν οι «κοκορομαχίες» που εκείνοι επιδιώκουν. Αντίθετα τους ενδιαφέρει μια υπεύθυνη στάση, μια υπεύθυνη θέση για το αύριο αυτής της περιοχής. Και ενώ εμείς καθημερινά δίνουμε τη μάχη για την επόμενη ημέρα της Καρδίτσας και των ανθρώπων της, ο ίδιος και οι όμοιοι του δίνουν τη μάχη των εντυπώσεων. Δεν έχουν καταθέσει ούτε μια πρόταση! Έχουν πιάσει στασίδι στα social media και πυροβολούν εναντίον μας. Κανένα ενδιαφέρον για την Καρδίτσα, καμία έμπρακτη βοήθεια στους συμπολίτες μας. Μόνο λόγια και κατηγορίες αστήρικτες και ανυπόστατες με χαρακτηρισμούς ανοίκειους και απρεπείς.

Επιπλέον ο επικεφαλής εκτός από πρόσωπο χαμηλών αυτοδιοικητικών  δυνατοτήτων αποδεικνύεται θρασύς ψεύτης και κοινός συκοφάντης. Υποστηρίζει ότι δεν ήμασταν στα ποτάμια. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμαρχος μαζί με συνεργάτες του και τοπικούς παράγοντες της Αντιπεριφέρειας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, τους πρόεδρους των χωριών, της ΔΕΗ, του ΕΚΑΒ, του ΟΤΕ κ.λπ. βρισκόταν συνέχεια στους ποταμούς, στις συνοικίες  και στα χωριά και συντόνιζαν την επιχείρηση με κύριο μέλημα να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα και να περιοριστεί όσο γινόταν το κακό. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, του πολιτικού προσωπικού της περιοχής και όχι μόνο, με τους οποίους προσπαθούσαμε για το καλύτερο. Τους διαψεύδει όλους αυτούς; Μπορεί να εγκαλεί εμάς για απουσία; Εμείς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, που προκάλεσε καταστροφή σε μια ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην Καρδίτσα. Όπως όλοι παραδέχονται ήταν ένα φαινόμενο πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων και προβλέψεων. Χωρίς να λέμε ότι όλα έγιναν τέλεια, βάσιμα ισχυριζόμαστε ότι κάναμε και εμείς και όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι μπορούσαμε με βάση τις δραματικές συνθήκες που επικρατούσαν. Θέλουμε να επισημάνουμε στον νυν επικεφαλής ότι σε αντίθεση με αυτούς, εμείς ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, ήμασταν και είμαστε δίπλα στο δημότη. Άραγε τι να θυμηθούμε, από την πενταετή θητεία της δικής τους παράταξης;

Τα δημοτικά τέλη που αύξησαν κατά 600%; Τους εκατοντάδες λογαριασμούς φτωχών συμπολιτών μας που δέσμευσαν; Τα ψέματα που έλεγαν για πλεονάσματα σε ένα Δήμο που όλοι γνωρίζουν ότι χρωστάει; Την αλαζονεία με την οποία διοίκησαν επί πέντε χρόνια; Τα «στραβά μάτια» που έκαναν για να μην δυσαρεστήσουν τους τότε κυβερνώντες, όταν έφευγε από την Καρδίτσα το τμήμα της Διαιτολογίας; Τα αιολικά που μας φόρτωσαν στα Άγραφα και τις μεθοδεύσεις τους κατακαλόκαιρο, λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία τους, για να περάσουν οι γραμμές μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας; Τα χημικά που έριξαν στους Καρδιτσιώτες που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν; Τους τίτλους έργων  που μας παρέδωσαν σε ένα χαρτί, χωρίς να περιλαμβάνεται ούτε ένα αντιπλημμυρικό; Τι να πρωτοθυμηθούμε από μια παράταξη που αποδείχτηκε ολετήρας της Καρδίτσας, από μια παράταξη που πήγε το Δήμο χρόνια πίσω;

Εμείς στον ένα χρόνο που είμαστε δημοτική αρχή, είχαμε αρκετές επιτυχίες που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε, ωστόσο είναι γνωστές στους συμπολίτες μας.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι διοικούμε κάτω από τρομερά δύσκολες συνθήκες όπου τα τοπικά και τα παγκόσμια δεδομένα, λόγω της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής δημιουργούν απίστευτες καταστάσεις, όπως αυτές που ζούμε. Όμως δεν πτοούμαστε, δεν δειλιάζουμε, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Αντίθετα με μεγαλύτερη ένταση, με μεγαλύτερο πάθος θα αγωνιστούμε για την Καρδίτσα μας. Στους λίγους ριψάσπιδες λέμε  ότι παρά το γεγονός ότι συνέβη μια μεγάλη φυσική καταστροφή, με επικεφαλής τη Δημοτική αρχή και την πλειοψηφία του Δημοτικού  Συμβουλίου και έχοντας δίπλα μας την κοινωνία και τους συνδημότες μας, θα κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο. Για αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά.

Τέλος για να μην αφήσουμε αναπάντητες και τις γραφικότητες που αναφέρει ο καταγγέλλων περί εργολάβων, τον προτρέπουμε να ρωτήσει κατ΄ αρχάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Η διαδικασία που από την αρχή επιλέξαμε είχε ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι των εργολάβων. Κεντρικό μας μέλημα ήταν η γρήγορη παρέμβαση και αυτό απαιτούσε και απαιτεί γρήγορες διαδικασίες. Σε αυτές τις διαδικασίες συμφώνησαν όλοι, αυτοδιοικητικοί και εργολάβοι, πλην των στελεχών της δικής του παράταξης. Τι μας προτείνουν αυτοί οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί; Άκουσον – άκουσον: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να πάμε την διαδικασία των απαιτούμενων κατεπειγόντων έργων στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν ακολουθούσαμε τη συμβουλή τους, όλοι όσοι έχουν στοιχειώδη γνώση αντίστοιχων διαδικασιών, ξέρουν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν περάσουν δύο με τρείς μήνες. Και μετά από τρείς μήνες θα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, οπότε λόγω καιρού ελάχιστες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν. Εν τέλει αναρωτιόμαστε είναι πραγματικά αφελείς ή πονηροί, όταν προτείνουν κάτι τέτοιο σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης; Για εμάς είναι καθαρό ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει αποφασίσει να εργαλιοποιήσει την καταστροφή. Όπως είναι εξίσου καθαρό ότι επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση του πόνου και της αγανάκτησης των συμπολιτών μας. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο τους. Είμαστε εδώ δυνατοί και αποφασισμένοι να αναδείξουμε την Καρδίτσα ως σύμβολο της ανασυγκρότησης  και της ανάπτυξης. Με την βοήθεια όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για τον τόπο μας θα το πετύχουμε. Τους υπόλοιπους τους παραδίδουμε στη κρίση της τοπικής Κοινωνίας.

Προηγούμενο άρθρο Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Σήμερα το εμβόλιο έναντι του κορωνοιού είναι η μάσκα και τα μέτρα προστασίας