Απάντηση στο N. Ρόβλια για τις στέγες αμιάντου στο Μουζάκι


Επί Κοινοβουλευτικής Αναφοράς του Βουλευτή του Νομού μας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνου Ρόβλια, σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης 400 στεγών από αμίαντο στους οικισμούς σεισμοπλήκτων της Καρδίτσας και του Μουζακίου, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημέρωσε τον Βουλευτή ως εξής:

«Το Υπουργείο μας, παρόλο που πραγματοποίησε πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης σεισμοπλήκτων οικογενειών των πιο πάνω περιοχών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, κατανοώντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει, θα δώσει εντολή για την πραγματοποίηση κοινωνικοοικονομικής έρευνας στις οικογένειες των περιοχών αυτών, από την αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των οικογενειών αυτών που υπάγονται στις διατάξεις του β.δ. 775/64 (οικονομικά αδύνατες) και χρησιμοποιούν αυτές σαν κύρια κατοικία.»

Σχετικά με το θέμα ο κ. Ρόβλιας δήλωσε: Η απάντησε δεν ικανοποιεί. Παραπέμπει το πρόβλημα στο μέλλον, ενώ είναι πλέον επείγον. Τα όσα το Υπουργείο θέλει να διερευνήσει είναι ήδη γνωστά. Θα επανέλθουμε στο θέμα αν δεν δοθεί άμεσα λύση.

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Ν. Καρδίτσας έκοψε την πίτα του
Επόμενο άρθρο Eπίσκεψη γεωπόνων της Δ/νσης Γεωργίας στο σχολείο Μακρυχωρίου