Απάντηση στον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ, κ Μπούτα


[Από τον Κώστα Τέλιο].

Αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλο τον αγροτικό κόσμο δεν θα επέλεγα ποτέ να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση γιατί το μόνο που μ’ απασχολεί είναι το πως θα βοηθήσουμε να λυθούν τα καυτά προβλήματα των αγροτών που αγωνιούν.

Οι βαριές όμως εκφράσεις του κ. Μπούτα με αναγκάζουν να απαντήσω. Θέλω να πω τα εξής:

Ποιος μίλησε ότι όλοι όσοι είναι στο Δ/Σ της ΕΟΑΣΚ είναι επαγγελματίες; Εκείνο που είπαμε και εξακολουθούμε να λέμε ότι ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ είναι επαγγελματικό στέλεχος ενός συγκεκριμένου κομματικού χώρου, με την έννοια ότι βάζει τις κομματικές οδηγίες πάνω από τα πραγματικά προβλήματα.

Αυτό που δεν είναι ψέμα είναι ότι από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της ΕΝΑ και της ενασχόληση μας με τα προβλήματα των αγροτών, αρχίσατε ένα πόλεμο λάσπης που κορυφώθηκε την ημέρα του συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όποιο χωριό πήγαινε αντιπροσωπεία της ΕΝΑ υπήρχαν 1-2 μιλημένοι άνθρωποι αναλόγου «χρώματος» που μας περίμεναν για να μη μας αφήσουν να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Αυτά όμως αντί να μας φοβίσουν, αύξησαν ακόμα περισσότερο τη δύναμή μας. Μετά και την συγκέντρωση χιλιάδων Καρδιτσιωτών στη Λάρισα αλλάξατε τακτική γιατί φοβηθήκατε τη γύμνια σας.

Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε τις σκέψεις μας, εξάλλου όπως το αποδεικνύουμε κάθε μέρα, ασχολούμαστε και πονάμε για την κακή μοίρα των αγροτών. Εκείνο που κάνουμε στην πράξη είναι ότι δεν χρωματίζουμε τον αγώνα και τα προβλήματα. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν τα κομματικά γραφεία αλλά βγαίνουν από τη σύσκεψη των αγροτών.

Όπως αποδείξαμε στην πράξη στηρίξαμε την ενότητα του αγροτικού κινήματος, έξω και πέρα από κόμματα. Ήρθαμε και μείς στο Δέλτα έστω και αν γνωρίζαμε ότι προσπαθείτε να μας καπελώσετε κάτω από τον κομματικό μανδύα της ΠΑΣΥ.

Αν και εσείς παλεύετε για την ενότητα του κινήματος, αν πράγματι κόπτεστε για τη λύση των προβλημάτων, τότε δεν έχουμε παρά να πάμε σε μια ομοσπονδία πολύχρωμη. Διαλύστε την ΠΑΣΥ να προχωρήσουμε όλοι σε ενιαίες συγκεντρώσεις και σε ενιαίες διαμαρτυρίες με ένα κοινό πρόγραμμα.

Αφού μάλλον δεν είστε διατεθειμένοι να το κάνετε, εμείς ως ΕΝΑ είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και μάλιστα με θέληση και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν.

Καλούμε τους αγρότες, πέρα από χρώματα και ηλικίες, να καταλάβουν ότι μέσα από την ενότητα και την ενιαία δράση θα βρούνε λύση στο πρόβλημα τους. Τους καλούμε να συσπειρωθούν στο καινούργιο που γεννιέται από τα κάτω, από τη βάση, που θα ανατρέψει τις κομματικές γραφειοκρατίες και τα στερεότυπα. Μέσα στο αγροτικό κίνημα δεν έχει θέση η κομματική ταυτότητα.

Προηγούμενο άρθρο Η Δολοφονία ενός παιδιού τραύμα για το κράτος δικαίου
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για τους 46 αγρότες του Πεδινού