Απάντηση στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ και Γραμματέα πόλης Πα.Σο.Κ.


  Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επανειλημμένα έχει δημοσιευθεί καταγγελία από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ (πρώην ΔΕΤΑΚ) κ. Ξυδιά ότι προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΤΑΚ πλήρωσαν πούλμαν για το Κιλελέρ και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) για να μεταφέρουν αγρότες, εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Ξυδιάς ότι η παρέμβασή μου δεν έγινε γιατί εντυπωσιάστηκα από τα γραφόμενά του όπως νομίζει, αλλά γιατί αναπτύσσει μια αντιδραστική λογική ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρανομεί όταν ενισχύει αγώνες. Θέλω επίσης να γνωρίζει  ότι τα έργα και οι ημέρες του στο Δήμο δεν με απασχολούν.

Το ότι όμως ο Γραμματέας πόλης του Πα.Σο.Κ. Καρδίτσας εκφράζει μια αντιδραστική θέση που με την τακτική του θέλει να βάλει εμπόδια στους αγώνες του μαζικού κινήματος με ενδιαφέρει κι αυτό θέλω να αναδείξω και να κατακρίνω ως πολιτική θέση.

Είστε ή όχι ο Γραμματέας πόλης του Πα.Σο.Κ. κ. Ξυδιά; Καταγγείλατε ναι ή όχι την πράξη προηγούμενων Δ.Σ. της ΔΕΤΑΚ να καλύψουν τα έξοδα πούλμαν για συμμετοχή αγροτών και εργατών στους αγώνες του κινήματος;

Βέβαια έχει ενδιαφέρον ο κ. Δήμαρχος Καρδίτσας να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί ή όχι με την άποψη του κ. συμβούλου του τον οποίο πρότεινε για να είναι πρόεδρος στην ΔΗΚΕΚ.

Υ.Γ. Πάντως κ. Γραμματέα πόλης του Πα.Σο.Κ. Καρδίτσας σας θυμάμαι σε εκείνη τη φωτογραφία που βγάλατε όταν ήλθατε στα μπλόκα των αγροτών της Νίκαιας. Ήσασταν πολύ αγωνιστικός, ήσασταν έτοιμος γι’ αγώνα «που θα ξεκινούσε από την Καρδίτσα και θα κατέληγε στην Καρδίτσα… ».

Αλήθεια, η Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ. τι λέει για τη θέση του Γραμματέα της πόλης;

Μπούτας Βαγγέλης

Πρόεδρος ΕΟΑΣΚ

Προηγούμενο άρθρο Δράση αντίδραση
Επόμενο άρθρο Στην κορύφωσή του από σήμερα και για 6 ημέρες το Φεστιβάλ των Λιμνών