Αξιόλογες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις


  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δραστηριότητες που διοργανώνει η ΔΗΚΕΚ με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2009».

Μετά τις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις τοπικών θιάσων σε Δ.δ. του Δήμου Καρδίτσας και άλλες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς την επιτυχημένη παράσταση «Χοηφόρες» που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης, το πρόγραμμα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης, ο Χάρρυ Κλυνν «γίνεται» ο στρατηγός Δεκαβάλλας, στο έργο «Ένας ήρωας με παντόφλες». Στις 19  Αυγούστου στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται η τραγωδία Οιδίπους Τύραννος», ενώ το τριήμερο 22, 23 και 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Φεστιβάλ Παλέρμου.

Η φετινή διοργάνωση ξεκινά την πρώτη ημέρα με παράσταση Καραγκιόζη, συνεχίζεται στις 23/8 με τη συναυλία της Μαριώς και του Λάμπρου Καρελά και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 24 Αυγούστου με τους καθιερωμένους αγώνες παλαιμάχων.

Στις 30 Αυγούστου στο Παυσίλυπο, ο Θάνος Μικρούτσικος με τα Υπόγεια Ρεύματα συμπράττουν και παρουσιάζουν σειρά τραγουδιών σε στίχους μεγάλων ποιητών (Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Αναγωνστάκη, Τριπολίτη, Καββαδία κλπ).

Τέλος, στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Παυσιλύπου θα φιλοξενηθούν δυο εξίσου σημαντικοί καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα στις 4/9 ο ερμηνευτής πολλών τραγουδιών της κορυφαίας παραγωγής «Ο Σταυρός του Νότου» Γιάννης Κούτρας, παρουσιάζει μουσική αναδρομή στην πορεία του από το 1978 μέχρι σήμερα.

Το Φεστιβάλ Παυσιλύπου κλείνει στις 5/9 με τον καταξιωμένο λαϊκό συνθέτη και ερμηνευτή  Βαγγέλη Κορακάκη.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο οι συμπολίτες μας μπορούν να προμηθευτούν από το τουριστικό περίπτερο της ΔΗΚΕΚ (πλατεία Πλαστήρα) και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο Kαινούργιας Δημοτικής Γεφυροπλάστιγγας στο Δ. Μητρόπολης
Επόμενο άρθρο Συνεργασία των Δημάρχων Ιτάμου & Νεβρόπολης