Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από τα έργα του δικτύου φυσικού αερίου


Εποικοδομητική σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με τον Πρόεδρο και μηχανικούς της ΕΠΑ και της εταιρίας που εκτελεί τα έργα επέκτασης του δικτύου στην Καρδίτσα.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε δρόμους  και σε πεζοδρόμια της πόλης της Καρδίτσας λόγω των έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου και της σύνδεσης των κατοικιών μ’ αυτό, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη.

Στη σύσκεψη πλην του Δημάρχου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Τ. Παππής, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  Έργων και Πολεοδομίας κ. Β. Σουφλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κ. Παπαγεωργίου, οι Προϊστάμενοι των Τεχνικών Κατασκευών της ΕΠΑ στη Λάρισα και την Καρδίτσα κ.κ. Πόπωτας και Γκαρνάρας αντίστοιχα, ο μηχανικός Μετώπων της ΕΠΑ στην Καρδίτσα κ. Κατσιγιάννης και ο Εργοταξιάρχης της JP Άβαξ κ. Μάνης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας για την ταχύτερη και καλύτερη  αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις αλλεπάλληλες και εκτεταμένες τομές στο οδόστρωμα αρκετών δρόμων και την πρόχειρη αποκατάστασή τους από τα συνεργεία, κάτι που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και τα παράπονα των δημοτών.

Όπως τόνισε ο κ. Βερίλλης ταυτόχρονα με τα έργα του δικτύου φυσικού αερίου, εκτελούνται στην πόλη και έργα για το δίκτυο οπτικών ινών, τις νέες συνδέσεις της ΔΕΥΑΚ και άλλων οργανισμών, τα οποία  παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δήμο Καρδίτσας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 11 χλμ. έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κατάσταση πολλών δρόμων.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του εξήραν τη σημασία του έργου για το Δήμο, αλλά ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΕΠΑ και τους μηχανικούς να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή και να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των φθορών και των κακοτεχνιών, ώστε να μην διαταραχθεί το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΑ και οι μηχανικοί της εταιρίας και της JP Άβαξ ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρδίτσας για την αμέριστη υποστήριξη που παρέχει στη εταιρεία και τα συνεργεία  για την υλοποίηση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού έργου και αναγνώρισαν την ύπαρξη προβλημάτων, τα οποία δεσμεύτηκαν ότι θα τα αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης:

  • Ξεκινούν αυτοψίες από μηχανικούς του Δήμου, της ΕΠΑ και της JP Άβαξ σε όλες τις τομές όπου έχει πέσει ήδη ασφαλτικό, αλλά σύμφωνα με την εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου απαιτείται σε μεγάλο ποσοστό αυτών η επανακατασκευή τους, κάτι που θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΑ.
  • Αυτοψίες θα διενεργηθούν από κοινού και στους δρόμους, όπου η διενέργεια εκσκαφών έχει προκαλέσει ευρεία καταστροφή του οδοστρώματος.
  • Αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα γίνει και η αποκατάσταση των τομών που έχουν 3Α με ασφαλτικό, για τις οποίες δόθηκε από την πλευρά του Δήμου σχετική λίστα. Ο κ. Παππής ζήτησε μικρή ανοχή – περίπου 10 ημέρες- καθώς το εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου δεν έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμες ποσότητες.
  • Η ΕΠΑ Θεσσαλία δεσμεύεται ότι τα παραπάνω θα ισχύουν για όλες τις μελλοντικές εργασίες και για στενή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τόσο για την προειδοποίηση εκσκαφών, όσο και για την επίβλεψη των μελλοντικών αποκαταστάσεων από αρμόδιο μηχανικό του Δήμου. Η δέσμευση αφορά και την μη εκσκαφή σε νέους δρόμους που κατασκευάζονται στα πλαίσια έργων του Δήμου.
Προηγούμενο άρθρο Έτος σταθμός το 2008 για την ΑΝ.ΚΑ
Επόμενο άρθρο Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει η Καρδίτσα