Αντίθετος ο Δήμος στην κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ


  Συνάντηση με το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Ν. Καρδίτσας και το Παράρτημα Σιδηροδρομικών Καρδίτσας για το ζήτημα της αναστολής τοπικών δρομολογίων του ΟΣΕ και της αναμενόμενης – από την 1η Αυγούστου – διακοπής της απευθείας αμαξοστοιχίας Intercity 47/48 για Αθήνα είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει άμεση αντίδραση στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας, καθώς τα δρομολόγια που αναστέλλονται  εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της Καρδίτσας, ενώ η πληρότητά της απευθείας αμαξοστοιχίας ξεπερνάει το 100%.

          Η πρόταση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου είναι όχι απλά να μην καταργηθούν αυτά τα δρομολόγια, αλλά να ενισχυθούν για να καλύπτουν την αυξημένη κίνηση, θέση που βρήκε απόλυτα σύμφωνο το Δήμαρχο, ο οποίος θα αποστείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών και τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας και αναδείχθηκε η ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του, όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών στις μετακινήσεις τους και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του δικτύου του ΟΣΕ να προωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα.

Τέλος κοινή ήταν η εκτίμηση ότι απαιτείται να δρομολογηθεί η απευθείας σύνδεση όλων των θεσσαλικών πόλεων μεταξύ τους με Προαστιακό σιδηρόδρομο, που θα εξυπηρετήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μετακίνησης των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Ταλιαδούρου στο δ.δ. Μεσενικόλα
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η κατασκευή του δρόμου Κρανιά-Αγναντερό