Ανατέθηκε το έργο των αποδυτηρίων του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας


 

Το κυρίως μέρος του έργου θα ολοκληρωθεί ως τις 31 Αυγούστου

Στην έγκριση του αποτελέσματος του ανοιχτού διαγωνισμού και την ανάθεση του έργου κατασκευής αποδυτηρίων στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας προϋπολογισμού 525.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τις «Οριζόντιες Δράσεις» του προγράμματος «Θησέας» του Υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε με ομόφωνη απόφαση η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 7 τοπικές κοινοπραξίες και μειοδότης και ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε με προσφορά έκπτωσης 12%  η Κοινοπραξία «Γ. Τσίννας – Μιχ. Νιζάμης». Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται έως 31-8-2009  για το κυρίως μέρος των αποδυτηρίων και την  κατασκευή εξόδου προς τον αγωνιστικό χώρο και έως

30-9-2009  για το λεβητοστάσιο , τις τουαλέτες για το κοινό και τις τουαλέτες των ΑΜΕΑ.

Το έργο

Τα αποδυτήρια – οι βοηθητικοί χώροι θα κατασκευαστούν κάτω από τη δυτική κερκίδα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Καρδίτσας και θα εξυπηρετούν τις γηπεδούχες ομάδες (Αναγέννηση και ΑΟΚ), την φιλοξενούμενη, καθώς και τους προπονητές, διαιτητές.  Ο χώρος εκτός από τα αποδυτήρια, θα περιλαμβάνει ιατρείο, αίθουσα τύπου,  w.c. για το κοινό και w.c. για ΑΜΕΑ, ανδρών, γυναικών.

Οι χώροι δημιουργούνται με την κατασκευή εξωτερικής τοιχοποιίας    και από τις δύο πλευρές ( ανατολική και δυτική ) κατά μήκος της κερκίδας και με την κατασκευή ενδιάμεσων εσωτερικών τοίχων, ώστε να επιτευχθεί η ανεξάρτητη και ομαλή λειτουργία του κάθε χώρου. Στις δύο άκρες της κερκίδας υπάρχουν τουαλέτες για το κοινό, οι οποίες ορίζουν τους χώρους των αποδυτηρίων από την βόρεια και την νότια πλευρά, και έχουν ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο, για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στην νότια πλευρά δίπλα από τις τουαλέτες του κοινού υπάρχουν και οι τουαλέτες για τα ΑΜΕΑ και  το λεβητοστάσιο.

Στις  υπάρχουσες τουαλέτες κοινού τόσο  της βόρειας πλευράς όσο και της νότιας πλευράς της  κερκίδας,  θα γίνουν οποιεσδήποτε επισκευές απαιτηθούν ώστε να λειτουργήσουν κανονικά,  θα κατασκευασθούν άλλες δυο τουαλέτες στον ήδη υπάρχοντα χώρο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και θα τοποθετηθούν πλακάκια στο δάπεδο και στους τοίχους (όπου δεν υπάρχουν) σε ολόκληρο το χώρο των τουαλετών. Ο χώρος  έχει εμβαδόν  463 τ.μ.

Ο χώρος των αποδυτηρίων έχει τοποθετηθεί κεντροβαρικά κάτω από τον χώρο των κερκίδων με είσοδο που βρίσκεται κοντά στις τουαλέτες των ΑΜΕΑ. Η προσέλευση στα αποδυτήρια και στους βοηθητικούς χώρους γίνεται μέσω μιας ράμπας με κατηφορική κλίση μέχρι την εξωτερική περίμετρο των υποστυλωμάτων των κλιμακοστασίων, όπου και κατασκευάζεται φρεάτιο για την συλλογή των βρόχινων νερών, και στη συνέχεια μιας ράμπας με ανηφορική κλίση 1 %, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και τα άτομα με ειδικές δυνατότητες.

Η στάθμη δαπέδου όλων των χώρων βρίσκεται στο επίπεδο +0,20.

Ο φωτισμός του χώρου είναι άμεσος και πραγματοποιείται μέσω φεγγιτών ύψους 1,80 μ. που θα κατασκευαστούν σε ύψος 3,50 μ. από την επιφάνεια του δαπέδου.

Στην ανατολική τοιχοποιϊα θα κατασκευασθούν φεγγίτες ύψους 70 εκ. και σε ύψος 2,10 μ. από την επιφάνεια του δαπέδου., ώστε να υπάρχει άμεσος φωτισμός του κεντρικού διαδρόμου που χρησιμοποιείται για την κυκλοφορία και εξυπηρέτηση των υπόλοιπων χώρων 

Στην οροφή στους χώρους των αποδυτηρίων, του ιατρείου και των διαιτητών  θα κατασκευαστεί ψευδοροφή από ορυκτές ίνες και γυψοσανίδα που θα ακολουθεί την κλίση της κερκίδας.

Ο εξωτερικός χώρος μεταξύ των υποστυλωμάτων του μεταλλικού στεγάστρου, θα διαμορφωθεί με κλίση προς το φρεάτιο, ενώ θα πλακοστρωθεί ο διάδρομος πλάτους 6 μέτρων που οδηγεί από το δρόμο στην είσοδο  του χώρου.  Επίσης πλακοστρώνεται ένας διάδρομος πλάτους 3 μέτρων που οδηγεί στις νότιες τουαλέτες του κοινού και του λεβητοστάσιου.

Δήλωση Δημάρχου Καρδίτσας

Σχετικά με την ανάθεση του έργου ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης δήλωσε τα εξής:

« Ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε ταχύτατα  τις διαδικασίες νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων που εκκρεμούσαν επί χρόνια, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για το έργο κατασκευής των αποδυτηρίων και προχωρήσαμε με ταχύτατες, όσο και διαφανείς διαδικασίες στη δημοπράτηση και την ανάθεσή του, ώστε να είναι έτοιμο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το έργο των αποδυτηρίων  ανοίγει πλέον το δρόμο για την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου που είναι η κατασκευή νέας Ανατολικής Κερκίδας και σ’ αυτό το στόχο επικεντρώνουμε πλέον τις προσπάθειές μας και αισιοδοξούμε ότι με τη στήριξη όλων των φορέων θα τον επιτύχουμε.»

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε να λειτουργεί η γεφυροπλάστιγγα του Δ. Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας