Ανατέθηκε η κατασκευή του Διοικητηρίου


Πιο συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 08-04-2009 η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Ανέγερση του Διοικητηρίου στέγασης υπηρεσιών Ν. Α Καρδίτσας προϋπολογισμού 16.000.000,00€ στην εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΓΟΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΒΤΕΕ» με έκπτωση 29%.

Σε ότι αφορά το θέμα κατασκευής του Διοικητηρίου συνοπτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με την αριθμ 3/22/06-02-2008 απόφαση η Ν.Ε αποφάσισε την έγκριση του «φακέλου» της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του Διοικητηρίου Καρδίτσας.

Με την αριθμ 4/27/21-02-2008 απόφαση η Ν.Ε αποφάσισε την ανάθεση της μελέτης εφαρμογής του Διοικητηρίου και των τευχών δημοπράτησης, προϋπ. 200.000,00€ πλέον ΦΠΑ στο μελετητικό σχήμα, «Μελετητική-γραφείο μελετών Αλεξ. Τομπάζη» ΕΠΕ, «Σ. Τζιβανάκης & «ΛΔΚ-Σύμβουλοι Τεχνικών και Αναπτυξιακών έργων» ΕΠΕ.

Με την αριθμ. 16/161/08-08-2008 απόφαση της Ν.Ε. εγκρίθηκε η

  1. οριστική μελέτη των στατικών,
  2. οριστική μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών
  3. μελέτη εφαρμογής των αρχιτεκτονικών,
  4. μελέτη εφαρμογής των στατικών,
  5. μελέτη εφαρμογής των ηλεκτρομηχανολογικών

καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Διοικητήριο Καρδίτσας» όπως συντάχθηκαν από τους μελετητές και θεωρήθηκαν από την Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών της Ν.Α Καρδίτσας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 16.000.000,00€ και η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου θα γίνει από ΕΑΠΝΑ-2 και από ΚΑΠ.

Εκδόθηκε η αριθμ. e80/7-11-2008 η οικοδομική άδεια.

Η Περιβαλλοντική αδειδότηση εγκρίθηκε με την αριθμ. 3953/47323/17-06-2008 απόφαση του Τμήματος Περιβαλλοντικού & Χωροταξικού Σχεδιασμού της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ακολούθως δόθηκε η άδεια δημοπράτησης του έργου από τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας.

Με την αριθμ. 26/328/3-12-2008 απόφαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής αποφάσισε την έγκριση των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου με διεθνή διαγωνισμό μέσα σε δυο μήνες για την ανάδειξη αναδόχου ανέγερσης του Διοικητηρίου στέγασης υπηρεσιών Ν.Α Καρδίτσας.

Με την αριθμ. πρωτ. Δ.510 /12-2-2009 απόφαση του Προέδρου της Ν.Ε. «Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής» της Ν. Α. Καρδίτσας συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαγωνισμού (Ε.Δ.) του ανωτέρω έργου.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού στις 17 Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Τρίτη την καθορισμένη ώρα (09:30), κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού και κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τους φακέλους των δικαιολογητικών συμμετοχής και των οικονομικών προσφορών. Κατατέθηκαν δεκαοκτώ (18) προσφορές, επτά (7) με ιδιόχειρη κατάθεση και οι υπόλοιπες στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας. Η επιτροπή παρέλαβε και εξέτασε τους φακέλους των προσφορών σύμφωνα με το άρθρο 4.1 της διακήρυξης, και διαπιστώθηκε ότι ενώ το άρθρο 25 της διακήρυξης αναφέρει ότι: «Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να υποδείξουν τον υπεργολάβο στον οποίο θα αναθέσουν την υπεργολαβική σύμβαση προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση του υπεργολάβου με την οποία αποδέχεται τη σύναψη της υπεργολαβίας, αν και εφόσον αναδειχθεί ο διαγωνιζόμενος ανάδοχος τον έργου………..» έξι (6) εργοληπτικές επιχειρήσεις δεν υπέδειξαν υπεργολάβο ούτε προσκόμισαν σχετική υπεύθυνη δήλωση και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Διαγωνισμού θεωρεί ότι η συμμετοχή τους δεν είναι έγκυρη και αποκλεισθήκαν από την περαιτέρω διαδικασία. Προσωρινός μειοδότης από τις εναπομείνασες δώδεκα (12) οικονομικές προσφορές αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση «ΕΡΓΟΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΒΤΕΕ» με μέση 29% και ακολουθούν η Κ/ΞΙΑ ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΤΕ-ΑΙΑΣ ΑΤΕ με έκπτωση 28,68% η ΚΟΝΣΤΡΟΥΤΕΚ ΑΕ με έκπτωση 26,48% και η ΤΕΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΕ με έκπτωση 25,32% κλπ.

Κατά του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού κατατέθηκαν πέντε (5) ενστάσεις. Η επιτροπή διαγωνισμού συνεδρίασε στις 01-04-2009 και απέρριψε όλες τις ενστάσεις και διαβίβασε το πρακτικό του διαγωνισμού με την σχετική γνωμοδότηση της στην Νομαρχιακή Επιτροπή για την λήψη απόφασης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής αφού άκουσε τις απόψεις από τους εκπροσώπους όλων των ενιστάμενων εταιρειών που καλέστηκαν και παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση της, έκανε δεκτή την γνωμοδότηση της επιτροπής διαγωνισμού απέρριψε όλες τις ενστάσεις ως αβάσιμες και ανέθεσε το έργο στην εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΓΟΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΒΤΕΕ» με έκπτωση 29% και συνολική δαπάνη έργου κατά την προσφορά 11.360.000,00€.

Προηγούμενο άρθρο Εκτεταμένοι έλεγχοι ενόψει του Πάσχα
Επόμενο άρθρο Εισαγωγή Υποψηφίων ΕΠΑ.Λ. στις Στρατιωτ. Σχολές