Ειδήσεις

Αναπαράσταση αρχαίων ολυμπιακών αγωνισμάτων στο 2ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων


Σε μία αγωνιστική και μουσικοχορευτική «παλαίστρα» μετατράπηκε η αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τα εντυπωσιακά τους δρώμενα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη θεατρική παράσταση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης που παρουσίασαν αποσπάσματα και διασκευές έργων του Αριστοφάνη. Τη θεατρική επιμέλεια είχε η κ. Θεοδώρα Μουκούλη και την επιμέλεια των σκηνικών η κ. Μαρία Μπατάνα .

Το 2016 είναι έτος Ολυμπιακών Αγώνων και σε αυτή τη σπουδαία αθλητική γιορτή που ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα και απλώθηκε στα πέρατα του κόσμου ήταν αφιερωμένη η τελετή λήξης του σχολικού έτους 2015-16.

Η εκκίνηση έγινε με την είσοδο της ολυμπιακής σημαίας υπό τους ήχους του ολυμπιακού ύμνου. Ακολούθησε η αφή της ολυμπιακής φλόγας, οι ιέρειες, οι λαμπαδηδρόμοι, ο όρκος των αθλητών. Εντυπωσιακή ήταν η αναπαράσταση αρχαίων αγωνισμάτων από τους μικρούς μαθητές-αθλητές πλαισιωμένη από τους ήχους του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Και στο τέλος των αγωνισμάτων οι Ελλανοδίκες στεφάνωσαν τους νικητές.

Δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν προγράμματα ενόργανης γυμναστικής και προγράμματα ρυθμικής με στεφάνια, κορίνες, κορδέλες και μπάλες.

Και βέβαια το αναπόσπαστο κάθε χρόνο κομμάτι των εκδηλώσεων, ο χορός: ένας αθάνατος τσάμικος, ο γνωστός σε όλους «Ζορμπάς» και το χασαποσέρβικο.Το κοινό ενθουσιασμένο χειροκρότησε τις προσπάθειες και τις δεξιότητες των παιδιών

Η γιορτή έκλεισε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης που αφού ολοκλήρωσαν πια έναν σημαντικό κύκλο της ζωής τους, αποχαιρέτησαν την αγκαλιά του σχολείου τραγουδώντας συγκινημένοι «Η βάρκα λύθηκε».

Εκπαιδευτικοί και μαθητές γεμάτοι ικανοποίηση και χαρά από την επιτυχία της προσπάθειάς τους αλλά και από την ανταπόκριση του κοινού,αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι και υποσχέθηκαν να επιστρέψουν τον Σεπτέμβρη πιο δυνατοί.

Την επιμέλεια των αθλητικών και χορευτικών δρώμενων είχαν η κ. Ελένη Καραμποτζακίδου και η κ. Νάνσυ Οικονόμου. Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κ. Νάντια Μιχαλούλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία πιάνου τάξης Αμαλίας Ντούλια στο ΔΩΚ
Επόμενο άρθρο Προχωρά ο αγωγός ύδρευσης στη Λίμνη Πλαστήρα