Αναμένουν την έναρξη των εκπτώσεων


 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και από τις Καρδιτσιώτικες επιχειρήσεις οι θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου χωρίς φυσικά να υπάρχει δυνατότητα παράτασης.
Τα καταστήματα της Καρδιτσας, όπως δηλώνουν οι έμποροι, είναι πανέτοιμα τόσο από επάρκεια εμπορευμάτων αρίστης ποιότητας, όσο και από ιδιαίτερα χαμηλές εκπτωσιακές τιμές που θα διακινηθούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.
Οι καταστηματάρχες της πόλης μας, στηρίζουν το θεσμό των εκπτώσεων, με τα νέα δεδομένα με τις γνωστές ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αναμένοντας την αναθέρμανση της αγοραστικής δύναμης που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διαρκεί ύφεση.
Για μια ακόμη χρονιά πάντως ενόψει εκπτώσεων η γενική γραμματεία καταναλωτή συνιστά προσοχή στο αγοραστικό κοινό, συμβουλεύοντας παράλληλα να ελέγχουν προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουν, να συγκρίνουν προσεκτικά τις τιμές και να μην παρασύρονται από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, να προμηθεύονται είδη βάσει του οικογενειακού προϋπολογισμού και έχοντας επίγνωση των οικονομικών τους δυνατοτήτων.
Μπορεί οι εκπτώσεις να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο, οι έμποροι της Καρδίτσας έχουν αρχίσει τη διενέργεια προεκπτώσεων και προσφορών εδώ και μέρες.
Το φαινόμενο των προεκπτώσεων παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια και οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αναδουλειές των καταστημάτων, που ωθούν τους εμπόρους στο να ξεκινήσουν κάπως πρόωρα και σιωπηρά τις προεκπτώσεις.
Εν τω μεταξύ «πράσινο φως» για τη διενέργεια προσφορών άμεσα, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων δίνει η δημοσίευση της σχετικής τροπολογίας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες μπορούν να καταθέσουν τη σχετική αίτηση και να προβούν σε 10ήμερα χαμηλότερων τιμών και με τη… «βούλα».
Κατά αυτό τον τρόπο δίνεται δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διενεργήσουν ένα δεκαήμερο προσφορών μέχρι και την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή έως τις 14 Ιουλίου 2009. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων, ορισμένης κατηγορίας για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα.

Προηγούμενο άρθρο Το 1ο παγκόσμιο αντάμωμα Θεσσαλών στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Tο ΠEΠ έθεσε τη Θεσσαλία σε δρόμο ανάπτυξης και προόδου