Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού


rpt

Την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου  «Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού» προϋπολογισμού 220.000 ευρώ έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  αφορά την  αναβάθμιση του παλιού σχολικού κτιρίου Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Μουζακίου.

«Με έργα, καλλιεργούμε περιβαλλοντική συνείδηση και εφαρμόζουμε πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού στο δήμο Μουζακίου. Ένα ακόμη σχολικό κτίριο στην  Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται πιο πράσινο, «υγιές», ασφαλές και φιλικό για μαθητές και δασκάλους».

 

Οι παρεμβάσεις

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Αγναντερού περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εφαρμογή εσωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στην οροφή του κτηρίου.

-Αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του κτηρίου.

-Αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα

τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

-Αντικατάσταση του παλαιού λεβητοστασίου για των περιορισμό της κατανάλωσης θερμικών φορτίων.

Με τη λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου,  η μείωση των εκπομπών CO2,  η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Ο.ΕΜ.Ε.Θ με τηλεδιάσκεψη
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων