Ανάληψη από την πολιτεία του κόστους συμπλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ


 Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την ανάληψη από την πολιτεία του κόστους συμπλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ απέστειλε ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες για το ζήτημα της κάλυψης από την πολιτεία του κόστους συμπλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Ο αγροτικός κόσμος αυτό το χρονικό διάστημα υφίσταται μια πρωτοφανή ταλαιπωρία. Αρχικά έπρεπε να πληρώνουν όλοι και να επιστραφούν τα χρήματα σε ένα τμήμα αυτών. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,  μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αμφισβητούμενοι.

Η πλειοψηφία των αμφισβητουμένων δεν έχει κάνει ποτέ άλλη δουλειά εκτός από την αγροτική απασχόληση και δικαίως εξανίστανται. Η συνεχής ανταλλαγή  φαξ μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και Ένωσης Γ. Συνεταιρισμών δεν έχει λύσει το πρόβλημα και δεν έχει μειώσει την αγανάκτησή τους.

Επίσης υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που είναι αποκλειστικά αγρότες και δεν συμπεριλαμβάνονται σε καμία κατάσταση. Αυτοί υποχρεούνται να πληρώσουν και δεν έχουν ούτε καν το δικαίωμα ένστασης.

Η απάντηση που πρέπει να δώσει η πολιτεία είναι μια. Ανάληψη του κόστους συμπλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ, για το σύνολο των αγροτών.

Κύριε Υπουργέ

Η πολιτεία οφείλει και πρέπει να αναλάβει το κόστος συμπληρώσεων των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Παρακαλούμε να γίνουν από την πλευρά σας όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την πλήρη απαλλαγή των αγροτών από το «χαράτσι» της συμπλήρωσης των δηλώσεων, αναλαμβάνοντας η πολιτεία το κόστος αυτών.

      Με τιμή

  ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ   

 Νομάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας