Ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού


  Την Τετάρτη 17/06/2009 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας συνάντηση εργασίας μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αρμόδιων φορέων, για την ανάπτυξη στρατηγικής, μέσω της κατάρτισης Επιχειρησιακού Σχεδίου, έτσι ώστε να αποτελέσει ο Νομός πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στο επίπεδο των μετακινήσεων και των μεταφορών.

Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείου ταυτότητας του Νομού» έχει ως κύριο σκοπό του τη δημιουργία στρατηγικής για την επέκταση της χρήσης του ποδηλάτου σε πολλούς τομείς (καθημερινή μετακίνηση, αθλητισμός, τουρισμός, κλπ) καθώς και την ανάδειξή του ως βασικό στοιχείο «ταυτότητας» του Νομού. Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του ποδηλάτου στο Νομό, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που αυτός ενέχει καθώς και τις προοπτικές εξέλιξης, ενισχύει τη χρήση του και ενδυναμώνει την ανάγκη να αποτελέσει το ποδήλατο στοιχείο ταυτότητας του Νομού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης κος Αλεξάκος Φώτης, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος Κατσαρός Ευάγγελος, ο Αντινομάρχης κος Νίκου Βασίλης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κος Κωτσός Γιώργος, ο Δήμαρχος Παλαμά κος Καραδήμος, ο Δήμαρχος Ιτάμου κος Τσαντήλας, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κος Σουφλάκος και κος Γεννάδιος καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων του Νομού και στελέχη της Νομαρχίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η κα Βάζου Έλλη – στέλεχος του ΕΟΤ Θεσσαλίας, ο κος Κουθούρης Χάρης – Επίκουρος καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κος Κουτσιαμπασάκος Δημήτρης – σκηνοθέτης, και ο κος Μήττας Θωμάς – εταιρία Outsports.

Στη συνάντηση εργασίας έγινε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του Νομού στον τομέα των ποδηλατικών υποδομών και δραστηριοτήτων. Έγινε αναφορά στην πορεία εξέλιξης του ποδήλατου μέσα στο χρόνο ως μέσο μεταφοράς, η ιστορία και η θέση που κατέχει το μέσο αυτό στη ζωή των κατοίκων της Καρδίτσας.

Μετά την παρουσίαση αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν από τους παρευρισκόμενους. ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα επόμενα βήματα που αφορούν τον σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων στον τομέα του ποδηλάτου.

Προηγούμενο άρθρο Καλλιτεχνική βραδιά προς τιμήν των Εκπ/κών Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδ.
Επόμενο άρθρο Ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Στάδιο