Πρωτοσέλιδο

Ανάγκη μέτρων προστασίας του πληθυσμού στη Μαύρικα


Τη λήψη μέτρων για την προστασία των ΡΟΜΑ του οικισμού της Μαύρικας ζητά με κατεπείγουσα επιστολή, που έστειλε προς την πολιτική προστασία και τον ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο Δήμαρχος ο οποίος εκτός από την επιστολή είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη της  Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει πως μετά το επιδημικό περιστατικό που σημειώθηκε στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας, η πολιτεία για την προστασία των ιδίων των ΡΟΜΑ άλλα και συνολικά του κοινωνικού συνόλου, θα πρέπει να λάβει μέτρα. Ειδικότερα στην επιστολή που απευθύνει προς τον υπουργό κ. Χαρδαλιά αλλά και τον λοιμοξιωλόγο κ. Τσιόρδα αναφέρει:

“Η πρόσφατη περίπτωση με τη διασπορά στην κοινότητα κρουσμάτων κορωνοιού στην συνοικία της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία ευρύτερα στην περιοχή καθώς είναι γνωστό ότι μεταξύ των πληθυσμών ΡΟΜΑ υπάρχουν σε καθημερινή βάση κοινωνικές επαφές και συγχρωτισμός.

Στα όρια του οικιστικού ιστού του Δήμου Καρδίτσας υπάρχει εδώ και δεκαετίες οριοθετημένος ο οικισμός “Μαύρικα” με  πληθυσμό αμιγώς ΡΟΜΑ. Πρόκειται για χίλια διακόσια (1.200) άτομα. Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή έκανε όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις με βάση και τις οδηγίες της κυβέρνησης να ενημερώσει και να στηρίξει τους κατοίκους του οικισμού “Μαύρικα” (ενημέρωση, διανομή ειδών καθαριότητας, παροχή τροφίμων, κ.α). Ωστόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης των ΡΟΜΑ δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για πιθανή προσβολή και εξάπλωση του COVID 19.

Με βάση τα παραπάνω θα σας παρακαλούσαμε όπως λάβετε τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ελήφθησαν για την περίπτωση  της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα. Ειδικότερα θα παρακαλούσαμε να γίνουν τα σχετικά δειγματοληπτικά τεστ και να περιοριστεί η κυκλοφορία από και προς τον οικισμό, ώστε να προστατευτεί τόσο η δική τους υγεία όσο και γενικότερα η δημόσια υγεία”.

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΕΔ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Σημαντική δωρεά από έναν γνήσιο Καρδιτσιώτη για τους κατοίκους της Τ.Κ. Αμαράντου