Αλλαγή φρουράς στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


 Πραγματοποιήθηκε χθες στα Γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Ν. Καρδίτσας η παράδοση και η παραλαβή της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης από το Δ/ντή Π. Ε. κ. Χρήστο Μουζιούρα στον αναπληρωτή Δ/ντή Π. Ε. κ. Ηλία Αναστασίου. Κατά την διάρκεια της τελετής έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Δήλωση Χρ. Μουζιούρα πρώην Δ/ντή Π.Ε. Καρδίτσας για την αποχώρησή του από τη Δ/νση Π.Ε. Καρδίτσας

Μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο εννέα ετών άσκησης των καθηκόντων του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσας, αποχωρώ σήμερα 22/6/2009 από τη θέση αυτή με αίσθημα ικανοποίησης, αφού στη διάρκεια της θητείας μου προσπάθησα για το καλύτερο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Θεωρώ πως η αναγνώριση από τους συναδέλφους, την τοπική κοινωνία και τους φορείς της πολιτείας αποτελούν για μένα την καλύτερη ανταμοιβή για την προσφορά μου. Υπηρέτησα όλο αυτό το διάστημα την Εκπαίδευση στον τόπο μας διανύοντας μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς μια κοινή πορεία με πολλές ανηφοριές και συνάμα ενδιαφέρουσες προκλήσεις, με στόχο πάντα τη συγκρότηση μιας σύγχρονης κοινωνίας γνώσης. Στην εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων, είχα πάντα τη συναίσθηση του χρέους μας ως εκπαιδευτική κοινότητα, να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικές συνθήκες κατάλληλες για την πολυδιάστατη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια των μαθητών, ώστε να μπορούν να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες με σύνθετες ικανότητες και κριτική σκέψη. Στόχος μου ήταν πάντα ένα σχολείο που να είναι χώρος νέων ιδεών, να είναι χώρος δημιουργικής σκέψης, να είναι χώρος καινοτομίας, που θα εξασφαλίζει στους νέους μας δυνατότητες και ευκαιρίες για την πρόοδό τους σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πιστεύω ακόμα ότι η ευαισθησία, η κατανόηση και το ενδιαφέρον για τον καθένα και την καθεμιά εκπαιδευτικό αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Καρδίτσας όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά θέλω να απευθύνω ένα «Ευχαριστώ» σε όλους τους παράγοντες του νομού, για τη βοήθεια και τη στήριξη που είχα όλα αυτά τα χρόνια στη θέση αυτή. Προπαντός θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς του νομού μας για τη συνεργασία που είχαμε και για τη συνεχή προσφορά τους. Αυτοί ήταν οι φυσικοί μου συνεργάτες στην προσπάθεια που έγινε αυτά τα χρόνια, για την εξασφάλιση υψηλών ποιοτικών κριτηρίων στην Εκπαίδευση. Πεποίθησή μου είναι ότι οι διαδικασίες, οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες και οι καινοτομίες στο χώρο της Εκπαίδευσης παραμένουν άψυχα προγραμματικά σχέδια, χωρίς τους βασικούς συντελεστές υλοποίησής τους, τους εκπαιδευτικούς. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της Εκπαίδευσης στο νομό μας για να εξασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές συνθήκες για τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας. Καλή επιτυχία στον κ. Αναστασίου Ηλία.

Δήλωση Ηλία Αναστασίου αναπληρωτή  Δ/ντή Π.Ε. Καρδίτσας

Είναι πράγματι οι στιγμές αυτές, στιγμές συγκινησιακής φόρτισης αλλά και μεγάλης ευθύνης.

Συγκίνησης, γιατί σε λίγο διαδέχομαι στη θέση του Δ/ντή Εκπ/σης έναν άνθρωπο, έναν εκπ/κό που μας συνδέουν μακροχρόνιοι πολιτικοί, συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί και εκπ/κοί αγώνες. Ένα συνάδελφο με σημαντική πορεία στην Π.Ε. Ένα συνάδελφο με σημαντικό έργο στη μάχιμη εκπ/ση – μέσα στο σχολείο, μέσα στην τάξη – όσο και στη διοίκηση της Π.Ε. στο νομό μας. Μεγάλης ευθύνης όμως, γιατί αναλαμβάνω καθήκοντα σε μια σημαντική και υψηλή θέση, όπως αυτή της Δ/νσης Π.Ε. Έχω επίγνωση του έργου που απαιτείται να παραχθεί, καθώς και τις πολλές δυσκολίες. Είμαι όμως αποφασισμένος να καταλάβω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθώ σ’ αυτό, κατά τον πλέον αποτελεσματικότερο τρόπο. Οι άξονες της δράσης μου θα είναι: η αξιοκρατία, η ισονομία, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά. Θα στηρίξω μαζί με τους συναδέλφους Προϊσταμένους και τα θεσμικά όργανα της Εκπ/σης, τόσο την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, όσο και τους συναδέλφους εκπ/κούς, ώστε να ανταποκριθούν στις πολυποίκιλες και πολυσύνθετες απαιτήσεις της σύγχρονης εκπ/σης των παιδιών του λαού μας, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας και την ελπίδα της κοινωνίας μας. Μ’ αυτές τις σκέψεις κ. Διευθυντή θα ήθελα να σας ευχηθώ υγεία προσωπική και οικογενειακή και ο μακρύς ακόμη δρόμος της ζωής σου να είναι έντονα δημιουργικός και η μεγάλη εμπειρία σου, υποχρέωση για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο μας.

Προηγούμενο άρθρο Τα προσκεκλημένα χορευτικά υποδέχτηκαν οι τοπικές αρχές
Επόμενο άρθρο Αντικειμενικές εκτιμήσεις για δίκαιες αποζημιώσεις