Ανανέωση του εξοπλισμού καθαριότητας Δ. Καρδίτσας


Στις 28-11-2008 ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την ανανέωση του εξοπλισμού καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο του Δημάρχου. Παρά τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου, όπως αναλυτικά είχαν εκτεθεί στην Ερώτηση και στο σχετικό ως άνω έγγραφο, δυστυχώς το Υπουργείο Εσωτερικών δεν φαίνεται ότι προτίθεται να ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες του Δήμου Καρδίτσας, που έχουν να κάνουν με τον μηχανικό εξοπλισμό για την καθαριότητα του Δήμου. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην Ερώτηση του κ. Ρόβλια, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος (έγγραφό του με αρ. πρωτ. 78193/18-12-2008) αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων, να εξοπλίζονται με τα αναγκαία τεχνικά και μηχανολογικά μέσα, για την υλοποίηση των έργων αρμοδιότητάς τους. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ενταχθεί στα διαδημοτικά έργα του Νομού Καρδίτσας η ενέργεια «Επέκταση και εκσυγχρονισμός της Μηχανικής Αποκομιδής απορριμμάτων των παραλίμνιων Δήμων και Δήμων Μητρόπολης και Κάμπου», συνολικού προϋπολογισμού 779.924,80 €, με την οποία έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα, η προμήθεια 3 απορριμματοφόρων, 1 υδροφόρου οχήματος και 1 ανατρεπόμενου.

Πέραν των ανωτέρω, στους ΟΤΑ παρέχεται η δυνατότητα να προτείνουν την ένταξη ενεργειών προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ» μέσω της συμπλήρωσης ή τροποποίησης του προγράμματός τους.»

Σχετικά με την απάντηση του κ. Νάκου, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Είναι προφανές ότι ο κ. Νάκος υπεκφεύγει. Εμμέσως, πλην σαφώς, αρνείται να χρηματοδοτήσει την απολύτως αναγκαία προμήθεια νέου εξοπλισμού καθαριότητος του Δήμου Καρδίτσας. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενισχύει τους Δήμους με κριτήρια κομματικά, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και περιφρονώντας στην ουσία της την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προηγούμενο άρθρο Η αλλαγή του κλίματος στην οικονομία το μεγάλο «στοίχημα» του Γ.Παπαθανασίου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ