Ειδήσεις

Αγωνιστική Ενότητα (ΑΔΕΔΥ) : Για την νίκη στους αγώνες


ΕΠΕΙΔΗ:  Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας και στην νεολαία θα συνεχιστεί  με  αμείωτη ένταση, έχοντας μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω μειώσεις μισθών, αυξήσεις εισφορών, απολύσεις, κατασχέσεις σπιτιών, εξαφάνιση της κοινωνική ασφάλισης, απώλεια δημοκρατικών δικαιωμάτων, χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

  • Οι σχέσεις εργασίας θα συνεχίσουν στην λογική ευέλικτης – ελαστικής-μαύρης εργασίας και εντατικοποίησης, πλήρως υποταγμένες στην λογική της ανάπτυξης / ανταγωνιστικότητας / παραγωγικότητας.
  • Η διάλυση των δημοσίων δομών, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δημοσίου πλούτου, με την υλοποίηση των μνημονιακών επιταγών θα συνεχιστεί και το νέο υπερταμείο, τύπου ΤΑΙΠΕΔ, θα πουλήσει όλα τα ασημικά του ελληνικού λαού στα γεράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
  • Το χιλιοπληρωμένο χρέος θα είναι το εργαλείο για να συνεχίζει να εξαφανίζεται ότι έχει κατακτήσει ο κόσμος της εργασίας, μέχρι να χορτάσει το τέρας της αγοράς, μέσα από μνημόνια και πολιτικές λιτότητας.

 

ΕΠΕΙΔΗ:

  • Στην επίθεση του κεφαλαίου το συνδικαλιστικό κίνημα, με αρχηγούς την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ , εξευτελίστηκε, αφού  αποτέλεσε κυβερνητικό δεκανίκι, ταυτίστηκε με συντεχνιακές λογικές και κομματικές προτεραιότητες,  έγινε σε αρκετές περιπτώσεις κρατικοδίαιτο και βαλβίδα εκτόνωσης της αγανάκτησης όποτε αυτή εκδηλώθηκε .
  • Αποδυναμώθηκαν τα σωματεία από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες υπονόμευσαν την αγωνιστική διάθεση όταν αυτή δεν μπήκε σε ελεγχόμενα καλούπια, και  σπαταλήθηκαν  δυνάμεις  σε ανούσιες, άμαζες, ακίνδυνες πολιτικά και χωρίς προοπτική κινητοποιήσεις.
  • Η κυριαρχία της ανάθεσης,  της απογοήτευσης και της ατομικής λύσης στην κοινωνία οδηγούν στην  συντηρητικοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού και ανοίγουν το δρόμο σε ακροδεξιά και φασιστικά πολιτικά μορφώματα (Χρυσή Αυγή ή ότι άλλο εκκολαφθεί).

 

Εμείς θα βρεθούμε απέναντι στην μιζέρια, προσδοκώντας μια άλλη πορεία όλων των εργαζόμενων του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και όχι μόνο. Θα γίνουμε η άμμος στα γρανάζια τους.

 

  • Προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε τοπικό επίπεδο και να συμβάλουμε, με την ενίσχυση της παρουσίας μας στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην Καρδίτσα, στην ανασυγκρότηση, την ριζική αναδιοργάνωση και την πολιτική ανανέωση των σωματείων του Δημοσίου.
  • Θέλουμε τα σωματεία κύτταρα συλλογικότητας και αλληλεγγύης και τους εκλεγμένους εκπροσώπους δίπλα σε κάθε εργαζόμενο κι όχι απλά απολαμβάνοντες συνδικαλιστικών προνομίων και αδειών.
  • Αγωνιζόμαστε για την ακύρωση και ανατροπή της επίθεσης στα δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων που επιβάλλουν το όλο τοπικό αστικό κατεστημένο και υλοποίει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με τη στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ),    σε ευθυγράμμιση και κατ΄ απαίτηση της ΕΕ – ΔΝΤ.
  • Απαιτούμε κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Ας πτωχεύσουν οι τράπεζες και όχι ο ΛΑΟΣ.
  • Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής και τους εκφραστές του.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και των συμφερόντων.

 

Γιατί ο άλλος δρόμος ανοίγει μόνο, όταν αποφασίζεις να αναγνωρίσεις την πραγματικότητα, να αντιπαρατεθείς με τις αδυναμίες σου και να συγκρουστείς με την ηττοπάθεια και την παραίτηση.

 

Για την Αγων. Ενότητα: Αλεξάκος Φ., Γκαραγκάνης Αν., Ζαγανάς Κ., Ζιάκα Αν., Καμινιώτης Π., Παπαντώνης Μ., Παπασακελλαρίου Ηλ., Παρασκευά Αν., Στεργιόπουλος Π., Τστσιμπής Γ.

Προηγούμενο άρθρο Σκόραρε και ενίσχυσε το Χαμόγελο του Παιδιού ο Ηρακλής Παλαμά
Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ Καρδίτσας : Επιδιώκουν την Απελευθέρωση των Ομαδικών Απολύσεων