Ειδήσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Υψώνουμε φωνή αντίστασης


Ο Μάης του ’36, η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, αποτελούν σταθμούς αυτού του συνεχούς-διαχρονικού αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.

Ήταν αυτές οι ιδέες, οι κινητήρες της νικηφόρας ταξικής πάλης τον προηγούμενο αιώνα που συγκρότησαν το σώμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Και ήταν η υποχώρησή τους που άνοιξε το δρόμο στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό να πάρουν τη ρεβάνς. Να εξαπολύσουν μια καταιγίδα αναχρονισμού, επιχειρώντας να επιβάλλουν μεσαίωνα εργασιακό, κοινωνικό, πολιτικό.

  • Σήμερα παρά το καθεστώς εγκλεισμού, οι ιδέες αυτές πάλι δεν είναι, δεν μπορεί να είναι “ρούχα” για να τις πετάξουμε ή να τις βάλουμε στην καραντίνα. Ούτε να τις εξευτελίζουμε με δήθεν συμβολικές(;) ενέργειες.
  • Σήμερα στον καιρό των (κορονο)ιών και των καπιταλιστικών τεράτων απαιτείται να εναντιωθούμε στην επιχείρηση του συστήματος να απαλλαγεί από τις ιδέες αυτές με κυβερνητικές παρεμβάσεις και απαγορεύσεις.
  • Σήμερα οι εκπαιδευτικοί μπροστά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο σφαγείο δικαιωμάτων, έχουν ένα λόγο παραπάνω να συμμετέχουν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Υψώνοντας φωνή αντιστασης και διεκδικησης. Για να μην περάσει το νσχ λαιμητόμος. Παλεύοντας για δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά – για όλο το λαό μόνιμη εργασία.

          Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί οδηγό αγώνα, βήμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στις σπουδές, στην υγεία, στις ελευθερίες,
στη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

Προηγούμενο άρθρο Σταδιακή επαναλειτουργία και προγραμματισμός χειρουργείων και Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων
Επόμενο άρθρο Αλ. Κολοκύθα: Πολλές υποσχέσεις, πολλές φωτογραφίες, αποτέλεσμα μηδέν