Ειδήσεις

Αίτημα παράτασης υποχρεώσεων των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας


Η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας απέστειλε κοινή επιστολή με τους Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλίας, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και την κοινοποίησε και προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τους Προέδρους των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου  & Επιχειρηματικότητας.

Η επιστολή αναφέρεται, στην παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων  των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών δημιούργησαν οξύτατα προβλήματα σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Ειδικότερα για τις εμπορικές επιχειρήσεις, το γεγονός ότι το κύμα κακοκαιρίας συνέπεσε με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων είχε δυσμενέστατα αποτελέσματα, καθώς η όποια προσδοκία για ανάκαμψη ακυρώθηκε από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας. Πολλές επιχειρήσεις  για τρεις και πλέον ημέρες δεν λειτούργησαν, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστο τρεις  με τέσσερις ημέρες για την ομαλοποίηση της κατάστασης από τη στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάσουν ύφεση.

Ωστόσο, το τέλος του μήνα πλησιάζει και μαζί του και η λήξη των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του Ιανουαρίου, οι οποίες είναι πολλές (καταβολή  ΦΠΑ 4ου τριμήνου 2016, δόση ΕΝΦΙΑ, καταβολή 6ου διμήνου ΟΑΕΕ, εργοδοτικές εισφορές ΙΚΑ, δόσεις ρυθμίσεων σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία)

Παρά τις προσπάθειες και τις καλές προθέσεις εκ μέρους μας να είμαστε  ενήμεροι στις υποχρεώσεις μας, κάτι τέτοιο θα καταστεί  λογικά αδύνατο καθώς χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος, λόγω των καιρικών συνθηκών, και μάλιστα η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, που είναι και η αποδοτικότερη.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να δοθεί μια δεκαήμερη παράταση στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του Ιανουαρίου, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές, κάτι που είναι προς όφελος τόσο δικό μας όσο και του δημοσίου.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε να γίνει αποδεκτό το λογικό και δίκαιο αίτημά μας.

 

 

Με τιμή,

Για το Δ.Σ

της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

 

Ο Πρόεδρος   

Χρήστος Καλέας

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής Αγροτικών Προγραμμάτων
Επόμενο άρθρο Μπάμπης Παπαδόπουλος: «Απροετοίμαστη η δημοτική αρχή Σοφάδων απέναντι στο χιονιά»