Αίθουσα συσκέψεων – συνεδριάσεων απέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Μια πλήρως εκσυγχρονισμένη αίθουσα στην οποία μπορούν να γίνονται συσκέψεις και συνεδριάσεις, απέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, την οποία και εγκαινίασε με την παρουσία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βερίλλη. Μετά την ξενάγηση των παρευρισκομένων στο χώρο, τόσο ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Πλακιάς όσο και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, απηύθυναν χαιρετισμό.

Ο κ. Πλακιάς

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, κ. Ευάγγελος Πλακιάς δήλωσε τα εξής:

«Στον πρώτο όροφο του κτιρίου, του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑ.Λ.-Εσπερ. ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.-ΣΕΚ Καρδίτσας δημιουργήσαμε μία εξαιρετικής αισθητικής αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Μετά τις επισκευές στο χώρο αυτόν, το σχολικό συγκρότημα, διαθέτει σήμερα, μία σύγχρονη αίθουσα «συνεδρίων-διαλέξεων» στην οποία θα πραγματοποιούνται διάφορα είδη εκδηλώσεων. Θα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων του συγκροτήματος, αλλά θα είναι και στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας, για τη διεξαγωγή διαλέξεων, σεμιναρίων και γενικότερα εκπαιδευτικών συναντήσεων από τους Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές σχολικών μονάδων και διαφόρων φορέων της εκπαίδευσης. Το συνολικό εμβαδόν της είναι 200 τμ. και περιλαμβάνει 120 καθίσματα, διαθέτει σύγχρονη μικροφωνική εγκατάσταση, καθώς και μία σειρά οπτικοακουστικών μέσων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση ομιλιών, συνεδρίων, διαλέξεων, παρουσιάσεων κλπ., όπως:

  • ΠΑΝΕΛ ΜΕ 5 σταθερά ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ
  • DATA VIDEO PROJECTOR
  • ΟΘΟΝΗ 2,40Χ2,10
  • ΦΟΡΗΤΟΣ Η/Υ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ INTERNET
  • VIDEO -DVD
  • § Δέκα θέσεις Η/Υ με σύνδεση INTERNET, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η βιντεοσκόπηση καθώς η μαγνητοφώνηση μιας εκδήλωσης και η αντίστοιχη καταγραφή της σε μορφή DVD, CD Rom, κασέτας εικόνας / ήχου. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να χρησιμοποιήσουμε την αίθουσα αυτή και ως αίθουσα τηλεδιάσκεψης, αφού πρώτα την εφοδιάσουμε με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτό πιστεύουμε πως θα το υλοποιήσουμε από τη νέα σχολική χρονιά.

 Ο κ. Βερίλλης

«Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, απαιτούν και σύγχρονες κτηριακές υποδομές, διδακτήρια που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την αποδοτικότερη παραγωγή εκπαιδευτικού έργου. Στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια έγιναν στην πόλη μας σημαντικά βήματα προόδου, με την κατασκευή νέων σχολείων και την προσθήκη αιθουσών σε υφιστάμενα κτήρια. Η σύγχρονη αίθουσα Συνεδρίων και Διαλέξεων που εγκαινιάζουμε σήμερα έρχεται να συμπληρώσει τις υποδομές του 1ου ΕΠΑΛ, αλλά και ευρύτερα της εκπαίδευσης στην περιοχή μας, καθώς με το σύγχρονο εξοπλισμό της θα μπορεί να καλύπτει ανάγκες διοργάνωσης ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων από σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Σχολική Επιτροπή που συγκέντρωσε και διέθεσε το απαιτούμενο ποσό για την ανακαίνιση της αίθουσας, αποδεικνύοντας τον σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Σχολικές Επιτροπές, όταν με σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και αναγκών των σχολείων, αξιοποιούν τους πόρους που τους αναλογούν για τις συντηρήσεις και τους αποδίδονται στο ακέραιο από το Δήμο».

Προηγούμενο άρθρο Επιπλέον κατηγορίες στους Καρδιτσιώτες που καλλιεργούσαν κάνναβη
Επόμενο άρθρο Συντονισμός για μια αρδευτική περίοδο χωρίς προβλήματα