Έτοιμο το δίκτυο τροφίμων & ποτών Ν. Καρδίτσας


Πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Καρδίτσας, συνάντηση των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Επιχειρήσεων (Cluster) του κλάδου Τροφίμων & Ποτών. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό, παρέστησαν ο Νομάρχης κ. Φ.Αλεξάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κ.Ψημμένος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νικ.Καλιακούδας, ο Αντινομάρχης Πρωτογενούς τομέα κ. Μ. Καρατσιώρης και ο Αντινομάρχης Εμπορίου κ. Γ.Σβάρνας , τα επιχειρησιακά στελέχη της ΑΝ.ΚΑ κ.κ Β.Μπέλλης (Δ/ντής) & Π.Τορτοπίδης (Υπεύθυνος Προγράμματος), η Δ/ντρια του Επιμελητηρίου κ. Γ.Κοτρώνη και  οι επιχειρηματίες του εν λόγω κλάδου, που δείχνουν ενδιαφέρον για την συγκρότηση του Δικτύου.              

Η συνάντηση αποτέλεσε τη συνέχεια του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου (Φεβρουάριος 2008) στα πλαίσια των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων του Νομού Καρδίτσας, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας  και  με την τεχνική υποστήριξη της ΑΝ.ΚΑ.

Το επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η περιγραφή της διαδικασίας της   συγκρότησης του δικτύου με νομική μορφή, και ο ορισμός της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, που ορίστηκε μεταξύ των μελών των συμμετεχόντων επιχειρήσεων. Την Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν οι επιχειρηματίες κ.κ Κ.Ζυγογιάννης, μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, Γ.Καραμήτρος, Απ. Μπουρούσης, Λ.Κατσικάρας & Ναπ.Μουλιάκος. Βασικό αντικείμενο του δικτύου, θα αποτελέσουν δράσεις ομαδικής προβολής και προώθησης των προϊόντων των επιχειρήσεων, όπως η συλλογική συμμετοχή σε εκθέσεις, η εκπόνηση έρευνας αγοράς και η δημιουργία κοινών διαφημιστικών ενεργειών. Οι τοπικές επιχειρήσεις που συμφώνησαν στην δημιουργία του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών, ξεπερνούν τις 16 και ο κατάλογος των ενδιαφερομένων μπορεί να διευρυνθεί. Ήδη για το σκοπό αυτό συντάχθηκε το σχετικό προσύμφωνο συνεργασίας μέσω του Δικτύου.

Σημειώνεται ότι το  δίκτυο, μπορεί να χρηματοδοτηθεί  με σκοπό να αξιοποιήσει τις αναφερόμενες δράσεις, στα πλαίσια των προγραμμάτων LEADER, με ανώτατο Επιλέξιμο  Προϋπολογισμό  ανά Δίκτυο (Cluster) να μπορεί να ανέλθει στα 300.000 €. Στο ποσό αυτό αντιστοιχεί ποσοστό επιδότησης 75% και ιδία συμμετοχή των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα 25%.

Ο Νομάρχης κ. Φ.Αλεξάκος, τόνισε την αμέριστη στήριξη της Ν.Α.Καρδίτσας στην προσπάθεια των επιχειρήσεων του Νομού να ακολουθήσουν τα σύγχρονα πρότυπα, τέτοιου είδους συνεργασιών, που έχουν την δυνατότητα να κατακτήσουν τις ντόπιες αγορές και να αποκτήσουν εξωστρεφή χαρακτηριστικά, με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης.

Ανάλογες δηλώσεις στήριξης του Δικτύου έκανε και ο κ. Κ.Ψημμένος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νικ.Καλιακούδας, οποίος τόνισε ιδιαίτερα την σημασία του συγκεκριμένου δικτύου, με δεδομένη την δυναμική που υπάρχει στο Νομό στον συγκεκριμένο κλάδο.   

Προηγούμενο άρθρο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γυναίκα και Παράδοση»
Επόμενο άρθρο Επαναφορά του αιτήματος για αποζημιώσεις