Ειδήσεις

Έργα 190 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του Ιανού


Την πορεία δρομολόγησης και εξέλιξης των έργων αποκατάστασης των ζημιών που άφησε ο Ιανός στο Νομό Καρδίτσας παρουσίασε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως από τα αρμόδια Υπουργεία έχουν διατεθεί 150 εκ. ευρώ για τα οδικά έργα και τις γέφυρες και τα υπόλοιπα 40 εκ. ευρώ για τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ άλλα 25-30 εκ. ευρώ διέθεσε από δικούς της πόρους η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

‘Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης: «Μιλάμε για έργα πλήρους αποκατάστασης. Σε συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Υποδομών δρομολογήθηκαν εξελίξεις για έργα ύψους 190 εκ. ευρώ. Υπεγράφη ήδη η σύμβαση για τα αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Καλέντζη, Ενιπέα, Ιταλικό, Πάμισο, σε παραποτάμους και στους συλλεκτήρες κατά μήκους του Ε65.

Ο Υπουργός αποφάσισε να γίνει μια κατανομή. Στους Δήμους Μουζακίου, Καρδίτσας και στην Ανατολική και Δυτική Αργιθέα θα γίνουν όλα από το Υπουργείο. Κι εμάς θα μας δώσουν χρήματα για Σοφάδες, Παλαμά και Λίμνη Πλαστήρα. Άρα, ξεκαθαρίζεται η διαδικασία»

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι και εκεί οι διαδικασίες προχωρούν.

Ήδη, έγινε έλεγχος σε 2.400 επιχειρήσεις και έχουν αποσταλεί 930 έλεγχοι. Ο μέσος όρος ζημιάς είναι 25.000 με 26.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτούργησε με ταχύτητα» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης σημείωσε τα ακόλουθα: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέγραψε όλες τις ζημιές χιλιόμετρο προς χιλιόμετρο. Δώσαμε προσβασιμότητα στο 99%. Ενώνουμε δυνάμεις και προχωράμε. Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες. Με λίγα κάναμε πολλά».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καραγιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Λία Ρογγανάκη και Κώστας Γαϊτανίδης καθώς και ο Δ/ντής της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δημήτρης Κουτρουμάνος.

 

Προηγούμενο άρθρο Αιτήσεις για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζονται αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καρδίτσας με έργο 900.000 ευρώ