Ειδήσεις

Έργα ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας


Στη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των αξόνων του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου που αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

«Προχωράμε σε ένα έργο που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στην Π.Ε. Καρδίτσας. Είναι ένα έργο ουσίας και χρήσιμο, καθώς η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας, γι’ αυτό και καθημερινά προσπαθούμε, ιεραρχώντας τις ανάγκες, να βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο με στόχο οι πολίτες της Θεσσαλίας και οι επισκέπτες της να χρησιμοποιούν ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού των κόμβων και των αξόνων του οδικού δικτύου της ΠΕ Καρδίτσας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.  Περιλαμβάνει την τακτική συντήρηση των στοιχείων του ηλεκτροφωτισμού (αντικατάσταση λαμπτήρων ή/και των υπολοίπων συστατικών των φωτιστικών σωμάτων, συντήρηση των πίλαρ και των ηλεκτρικών διανομών, την αντικατάσταση καλωδίων, την αποκατάσταση άλλων φθορών κτλ) αλλά και την αποκατάσταση τυχαίων βλαβών (απομάκρυνση κατεστραμμένων ιστών ή πίλαρ, μόνωση καλωδίων κτλ) καθώς και οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτηθεί για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον ενδέχεται να απαιτηθούν εργασίες για τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού υφιστάμενου κόμβου με προσθήκη ιστών, φωτιστικών σωμάτων κτλ.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο Κέντρο Ορίζοντες